Akdeniz'de göçmen teknesi battı: 26 kişilik kafileden 18'i Rojavalı

07-06-2023
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv
Etiketler Cezayir İspanya Göçmen teknesi Rojava
A+ A-

Erbil (Rudaw) - Suriyeli ve Cezayirli göçmenleri taşıyan bir teknenin Akdeniz'de batması sonucu 26 göçmen boğuldu. Bazı kaynaklara göre teknede aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 18 Rojavalı göçmenden 17’si hayatını kaybetti. Ancak bilgi henüz teyit edilemedi.

İhlalleri Belgeleme Merkezi, 5 Hazira günü Cezayir'den İspanya'ya giden bir göçmen teknesinin hareket ettikten birkaç saat sonra baktığını bildirdi.

Rudaw'ın edindiği bilgiye göre, Cezayir'in Tibaze Eyaletine bağlı Erhat kentinden İspanya'ya doğru hareket eden teknede Rojavalı göçmenler de bulunuyordu.

Kendisi de bir ay önce Cezayir üzerinden Norveç’e ulaşan Kobanili göçmen Ezdeşêr Abdulrahman, teknedeki göçmenlerin çoğunun Rojavalı olduğunu söyledi.

Rûdaw TV'de Dilbiwîn Dara'nın sunduğu bültene bağlanan Abdulrahman, 4’ü kadın ve 4’ü çocuk olmak üzere 17 Kürt göçmenin hayatını kaybettiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, teknede 18'i Rojavalı, 8’i Cezayirli toplam 26 kişi bulunuyordu.

Faciadan sadece Rojavalı 17 yaşındaki Kobanili Mahmud Reşo adlı bir çocuk ile Cezayirli bir genç kurtulabildi. 

Cezayir hükümeti şu ana kadar faciayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri Cezayir'deki Sidi Gilas hastanesine sevk edildi.

3 Mart 2023'te Libya açıklarında Suriyeli göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu çoğunluğu Kobani'den olmak üzere 16 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli