Paris 10. Bölge Belediye Başkanı: Öfkeliyim çünkü Kürtler Paris’te korunmadı

07-01-2023
Paris 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard
Paris 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard
Etiketler Alexandra Cordebard Paris Belediye Başkanı Kürtler
A+ A-

Paris (Rûdaw) – Paris 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard, “10 yıl önce işlenen cinayet ve 23 Aralık'ta gerçekleşen korkunç trajedi hakkında gerçeğin ortaya çıkması için Fransız adaletinin üzerine düşeni yapması konusunda kararlı olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

Paris’te 19 Kürt sanatçı için açılan “Sürgünde Kürt Sanatı” konulu sergiye katılan Paris 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard, Rûdaw’a açıklamalarda bulundu.

“Her şeyden önce hem burada hem de Kürdistan’da yaşayan Kürtlerin, geçen Aralık ayında gerçekleşen saldırıdan dolayı çok üzgün olduğumu birlmelerini istiyorum” diyen Cordebard, “Bu saldırı sadece Kürtlerde değil, hepimize karşıydı” ifadesini kullandı.

9 Ocak 2013 yılında Paris’te gerçekleşen silahlı saldırıda Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez isimli 3 Kürt kadının öldürülmesinin üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlatan Cordebard, olay hakkındaki soruşturmanın hala devam ettiğini söyledi.

Cordebard, “Paris’te üç Kürt kadının katledilmesinin 10’uncu yıldönümüne bir kaç gün kaldı. Hem hüznümü ve hem de öfkemi dile getirmek istiyorum. Öfkeliyim çünkü Kürtler Paris’te korunmadığını gördüm. Öfkeliyim çünkü 10 yıl geçmesine rağmen bu suç hala aydınlatılmadı, Fransız yargısı hala bir sonuca varamadı. Ama 10 yıl önce işlenen cinayet ve 23 Aralık'ta gerçekleşen korkunç trajedi hakkında gerçeğin ortaya çıkması için Fransız adaletinin üzerine düşeni yapması konusunda kararlı olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.

Fransa'nın Başkenti Paris'te 23 Aralık günü  Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda Emine Kara, sanatçı Mîr Perwer ve Abdurahman Kızıl hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Savcı Laure Beccuau, saldırganın atıcılık kulübü üyesi Williams M. olduğunu ve silah bulundurduğunu açıklamıştı.

Saldırgan “Kürtleri bilerek hedef aldığını” itiraf etmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli