FLAŞ - Hz. Muhammed çizimleri için saldırı: 12 ölü (YENİLENDİ)

07-01-2015
Rûdaw
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Fransa dergi saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlayan Fransız dergisine yapılan baskında 12 kişi hayatını kaybetti.

 

Fransa'da yayınlanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya bugün öğleden sonra saldırı düzenlendi.

Gelen ilk bilgilere göre maskeli 3 kişi tarafından dergi ofisine girilerek, otomatik silahlarla gerçekleştirilen saldırıda 2’si polis, 10’u gazeteci 12 kişi hayatını kaybetti. Olayda, 3'ü ağır olmak üzere 8 kişi de yaralandı.

 

Fransız televizyon kanalı iTele’nin haberine göre, yararlananlar arasında bir polis memuru ve binanın önünde bulunan yayalar da yer alıyor. 

 

Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Paris Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bir sözcü, kalaşnikoflarla gelen üç saldırganın önce dergi binası önünde nöbet tutan polislerden birini öldürdüğünü, daha sonra da binanın içinde bir polisi öldürdükten sonra gazetecilere ateş açtığını söyledi.

 

Polis yetkilisi, geldikleri araçla Paris'in kuzeyine doğru kaçan saldırganların araç değiştirdiğini tahmin ettiklerini aktardı.

 

Mizah dergisi Charlie Hebdo'nun genel merkezine yönelik silahlı saldırının ardından Paris'te terör alarmı verildi.





Cumhurbaşkanı François Hollande, son haftalarda birçok terör saldırısı engellendiklerini belirterek, "Terör saldırısı olduğundan şüphemiz yok. Özgürlükler ülkesi olduğumuz için tehdit altındayız” dedi.

 

Hollande, milli birlik çağrısı yaptı.

 

Fransa Cumhurbaşkanı, dergi bürosunda incelemede bulunacak.


Hollande'ın daha sonra bakanlar kurulunu olağanüstü toplayacağı bildirildi.

Bu arada, derginin hesabından yaklaşık iki saat önce paylaşılan karikatürde, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi olarak çizilen bir karakter ve "Herkese sağlık dolu bir yıl diliyorum" sözleri yer alıyor.

 

Charlie Hebdo iki yıl önce, Hz. Muhammed'le ilgili karikatürler yayınlamış ve dünya çapında büyük tepki toplamıştı.

 

Tepkiler nedeniyle Fransa, 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süreliğine kapatmıştı.

 

Derginin içeriğinde Hz. Muhammed'e karşı alay ve küçük düşürme olmadığını ifade eden derginin yayıncıları, İslam dininin bilinirliğini arttırmayı hedeflediklerini açıklamıştı. (Ajanslar) 





Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli