Ayn el Esad üssüne saldırı ardından Biden ve Harris ulusal güvenlik ekibiyle toplandı: Karşılık vereceğiz

Haber Merkezi – ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Klara Harris başkanlığında Beyaz Saray'da düzenlenen ulusal güvenlik toplantısında, ulusal "İran kaynaklı İsrail'e yönelik tehditleri" değerlendirdi. Toplantıya ilişkin açıklamada Ayn el Esad üssüne yönelik saldırıya karşılık verileceği belirtildi. 

ABD Başkanı Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ulusal güvenlik ekibiyle Beyaz Saray’da toplandı.

Orta Doğu'daki son durumun değerlendirildiği toplantıda, bölgede artan gerilimde "İsrail'e yönelik İran kaynaklı tehditler" ve Irak'taki Ayn el-Esad Askeri Hava Üssüne yönelik saldırı öne çıkan başlıklar oldu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden ile Harris, Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldi.

Orta Doğu'da son günlerde artan gerilimin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, ağırlıklı olarak İsrail ile İran arasındaki tansiyon ve buna bağlı komplikasyonlar değerlendirildi.

Ulusal güvenlik ekibi, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esad Askeri Hava Üssü yönelik dün gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Biden ile Harris'i bilgilendirirken, görüşmede "İran kaynaklı İsrail'e yönelik tehditler" kapsamlı şekilde masaya yatırıldı.

"Saldırılara karşılık vereceğiz"

Açıklamada "Güçlerimizi korumaya yönelik tedbirler görüşüldü ve personelimizi hedef alan tüm saldırılara yerinde ve uygun bir şekilde karşılık vereceğiz" denildi.

Açıklamada "İran'ın saldırılardaki rolüne" işaret edilerek şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıda İran ve İran destekli grupların İsrail ile bölgedeki ABD güçlerini hedef alan saldırıları değerlendirildi."

Görüşmede, İsrail'in ve bölgede görev yapan Amerikan askerlerinin güvenliğinin sağlanmasına yönelik tüm tedbirlerin ele alındığı da kaydedildi.

Beyaz Saray'daki ulusal güvenlik toplantısında ayrıca bölgede tansiyonun düşürülmesine yönelik diplomatik çabalar ve Gazze'de olası ateşkes süreci de değerlendirildi.