Pentagon yetkilisinden Rûdaw'a: Ayn el-Esad üssüne yönelik saldırıda bazı asker ve çalışanlarımız yaralandı

Haber Merkezi - ABD'nin Irak'ta bulunan Ayn el-Esad Hava Üssüne düzenlenen füze saldırısına ilişkin Rûdaw’a açıklamalarda bulunan Pentagon Sözcüsü bazı Amerikan askerleri ile çalışanlarının yaralandığını söyledi.

ABD’nin Enbar vilayetindeki Ayn el-Esad Hava Üssüne dün gece saat 21.00 sularında füzeli bir saldırı düzenledi. 

Saldırıya ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan ABD'li yetkililer, Ayn el-Esad hava üssüne yapılan saldırının bir füze saldırısı olduğunu ve bazı Amerikan askerlerinin saldırıda yaralandığını bildirdi.

Söz konusu saldırının, İran ile İsrail arasında artan gerilimin uzantısı olarak İran destekli gruplar tarafından yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor.

Washington Rûdaw Temsilcisi Diyar Kurda’ya açıklamada bulunan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü saldırıyı doğrulayarak bazı asker ve çalışanların saldırıda yaralandığını söyledi.

Saldırıda ziyan ve zarara ilişkin incelemelerin sürdüğünü dile getiren Pentagon yetkilisi   “İlk edindiğimiz bilgilere göre bazı asker ve çalışanlarımız yaralandı” dedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, gözler İsrail-Hamas gerginliği ardından Irak’taki İran destekli Şii milislerin oluşturduğu İslami Direniş grubuna çevrildi.

Pentagon’a göre 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Suriye ve Irak’taki üslerine en az 150 saldırı gerçekleşti.

30 Temmuz’da Irak’ın Babil kentindeki Heşdi Şabi üssüne ABD tarafından saldırı düzenlemiş 4 Şii milis hayatını kaybetmişti.