NIKE içinde ‘Kürdistan’ ve ‘Kürt anne’ ifadeleri geçen reklam filmini sildi

06-07-2024
Rûdaw
Etiketler NIKE Kürdistan Kürt anne Reklam filmi
A+ A-

Haber Merkezi – ABD merkezli, önde gelen spor ayakkabı, spor giysi ve spor aksesuarları tasarımcısı ve pazarlayıcısı dünya devi NIKE’ın yeni reklam filminde, “Altınımı Kürt anne gibi takmayı seviyorum. Londra’dan Kürdistan’a” sözlerinin geçtiği şarkı yer aldı.

Reklam filminin sosyal medyada yankılanmasının ardından NIKE’ın filmi sosyal medya hesaplarından kaldırdığı görüldü.

Nike'ın 1,91 milyon takipçili hesabından paylaşılan video iddiaya göre Türkiye’nin baskısı nedeniyle kaldırıldı. Ancak söz konusu iddia henüz teyit edilemedi.

Türkiye Milli Takımı’nın forma sponsoru olan Nike’ın son reklam filminde, Kürt sanatçı Robin Nazari ile İsveçli yönetmen-prodüktör Maceo Frost'un kurduğu 'Bijî' isimli müzik ikilisinin ''Gold'' (Altın) isimli şarkısını kullandı.

Reklam filminde “Altınımı Kürt anne gibi takmayı seviyorum” (I like to wear my Gold, like a Kurdish mum) cümlesinin yer aldığı şarkı ve “London to Kurdistan” sözcükleri duyuluyor.

Şirketin sosyal medya platformlarında paylaşılan reklam filminde, “Nike Air. Şampiyon sporcuların tam özelliklerine göre tasarlandı. Nike Air’i deneyimlemek için bio’daki bağlantıya tıkla. #WinOnAir” ifadeleri yer aldı.

Şarkının orijinal klibinde, Kürt bir kuyumcuda altın alışverişi sırasında çekilen sahneler yer alıyor.

Ancak sosyal medya kullanıcıları NIKE’nin daha önce paylaştığı bağlantıyı tıkladığında videonun kaldırıldığını görüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli