Hakan Fidan ile Fuad Hüseyin Azerbaycan’da görüştü

06-07-2023
Etiketler Türkiye Irak Fuad Hüseyin Hakan Fidan Azerbaycan
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Hakan Fidan'ın Bakü'de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı kapsamında Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile yaptığı görüşmenin fotoğrafına yer verildi.

Paylaşımda, Fidan'ın aryıca Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Salem Abdullah Al-Jaber Al-Sabah ve Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf ile ayrı ayrı görüştüğü duyuruldu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, bugün Çarşamba günü, Irak Cumhuriyeti'nin Hareketi Bağlantısızlar'ın temel prensiplerini, değerlerini, mevcut ve gelecek dönemdeki beklentilerini desteklediğini doğruladı.

Öte yandan Irak Dışişleri Bakanlığından alınan açıklamada, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’in, 5 ve 6 Temmuz tarihlerinde Bakü'de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı’nda bir konuşma yaptığı belirtildi.

Hüseyin, Irak hükümetinin Bağlantısızlar Hareketi’nin temel prensiplerini, değerlerini ve gelecek dönemdeki beklentilerini desteklediğini söyledi.

Bakan Hüseyin, görüşlerin ve kararların birleştirilmesi ve özellikle çıkar farklılıklarının, bölgesel ve uluslararası krizlerin arttığı bu dönemde işbirliği yollarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli