OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo hayatını kaybetti

06-07-2022
Rûdaw
Etiketler Muhammed Sanusi Barkindo OPEC
A+ A-

Haber Merkezi - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Barkindo hayatını kaybetti.  Barkindo’nun öüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Sanusi Barkindo'nun hayatını kaybettiği duyuruldu.

Nijerya Ulusal Petrol Şirketi (NNPC) Grup İcra Direktörü Mele Kyari, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Barkindo'nun dün saat 23:00'da yaşamını yitirdiğini belirterek, "Ailesi, NNPC, ülkemiz Nijerya, OPEC ve tüm enerji sektörü için çok büyük bir kayıp. Cenaze töreniyle ilgili detaylar kısa süre içinde duyurulacak." ifadelerini kullandı.

OPEC’ten resmi açıklama

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Sanusi Barkindo’nun (63), dün ülkesi Nijerya'da hayatını kaybettiğine ilişkin resmi açıklama yapıldı.

Merkezi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan OPEC’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, Barkindo’nun vefatının, OPEC ailesi, petrol endüstrisi ve uluslararası toplum adına büyük bir kayıp olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Barkindo’nun ailesi, yakınları ve ülkesine başsağlığı dileğinde bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Barkindo’nun ölümü bizi şoke etti. Muhammed Sanusi Barkindo’nun OPEC'e verdiği 40 yılı aşkın özverili hizmet için derin şükranlarımızı sunuyoruz, üzüntü içerisindeyiz. Bağlılığı ve liderliği, OPEC'e uzun yıllar ilham verecek."

Barkindo’nun ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

31 Temmuz’da görevi sona erecekti

Nijerya doğumlu Barkindo, 63 yaşında vefat etti. Barkindo, dün son olarak Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari tarafından kabul edilmişti.

OPEC Genel Sekreterliği görevine 1 Ağustos 2016'da başlayan Barkindo'nun görevi 31 Temmuz itibarıyla sona erecekti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Video alıntısı / AA

VİDEO - Evine yardım için polis çağıran kadın polis tarafından öldürüldü

ABD'nin Illionis eyaletine bağlı Sangamon County'de yaşayan iki çocuk annesi siyahi kadının 911'i arayarak yardım isteğinde bulunduğu eyalet polisi tarafından evinde öldürülme anının kamera görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı.