KAZAKİSTAN - Dünya şampiyonu Kürt çocuk

Astana (Rûdaw) - Kazakistan’ın başkenti Astana’da yaşayan Mustafa Rodi geçen ay Portekiz’de gerçekleştirilen dünya karete şampiyonluğunda altın madalya kazandı.

 

9 yaşındaki Mustafa Rodi, geçen ay Portekiz’de düzenlenen Dünya Karate Şampiyonluğu’nda altın madalya kazandı.

 

Rûdaw’a konuşan Mustafa Rodi, uluslararası alanda şimdiye kadar 2 altın, 1 bronz madalya kazandığını söyledi.

 

Rodi, Kazakistan’daki yarışmalarda da 5 madalya kazanmış.

 

Rodi’nin ataları 100 yıl önce Van’dan Ermenistan’a göç etmiş. Aile, Ermenistan ile Azerbaycan arasında 1991 yılında yaşanan Karabağ savaşından sonra da Kazakistan’a göç etmek zorunda kalıyor. Şu anda Astana’da yaşayan aile Rodi’nin başarılarıyla gururlanıyor. Baba Bariyê Refo’da gençliğinde güreş sporu yapıyormuş.

 

Rodi’nin annesi Elmina Mustafayeva, “Rodi Portekiz’de dünya şampiyonu oldu. 2 altın, bir bronz madalya kazandı. Çok mutlu olduk. Babaları da gençliğinde güreş sporu yapıyordu. Çocuklar da babaları gibi sporu çok seviyorlar. Büyük oğlum da judoya gidiyor” dedi.

 

6 ile 11 yaş arasındaki çocukların devam ettiği bir spor kulübüne giden Rodi, yarışmalara çok disiplinli bir şekilde hazırlanıyor ve antrenmanlarını kaçırmıyor. Eğitim ve sportif çalışmalarını birlikte yürüten Rodi, ailesinden destek alıyor.

 

Rodi’nin antrenörü Sergey Volçenkov, Rodi’nin başarılı biri olduğunu belirtiyor.

 

Sergey Volçenkov, “Portekiz’de düzenlenen şampiyonaya 15 ülke katıldı. Rodi müsabakalarda 4 kez kazanarak birinci oldu. Rodi büyük hayallere sahip. Bu arzu ile devam ederse çok parlak bir geleceğe sahip olacak. Kesinlikle birlikte çalışacağız. İmkan olursa dünya şampiyonasına bir daha katılacağız ve Rodi yine dünya şampiyonu olur” diye konuştu.

 

Rodi ve kulüp arkadaşları, 2019 Dünya Karete Şampiyonluğu hazırlıklarına günlük 3 saat çalışmayla devam ediyor.

 

Rodi olimpiyat şampiyonu olmayı ve şampiyonada Kürdistan bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor.