Sekiz yaşındaki çocuğun iki kere ısırdığı yılan öldü

Haber Merkezi – Ağustos ayında Bingöl’de 2 yaşındaki kız çocuğu yılanı öldürmesi ardından benzer bir olay  Hindistan’da yaşandı. Chhattisgarh eyaletinde 8 yaşındaki bir çocuk tarafından iki kez ısırılan zehirli kobra öldü.

Yerel gazete The Tribune’de yer alan habere göre, Orta Hindistan'daki Chhattisgarh eyaletinin Pandrapath köyünde adı Deepak olan çocuk arka bahçelerinde oyun oynarken bir anda bir Hint kobrasının ortaya çıkıp elini etrafına sardığını ve onu ısırdığını bildirdi.

Deepak ilk başta sürüngeni silkelemeye çalıştığını, ama yılanın onu bırakmayacağını anlayınca iki kkez hayvanı ısırdı.  Ölümcül ısırık alan yılan ölürken küçük çocuk hastaneye kaldırıldı.

8 yaşındaki çocuk, "Yılan elime dolandı ve beni ısırdı. Çok acı çekiyordum. Kurtulamayınca iki kere sertçe ısırdım. Her şey bir anda oldu" söylediği aktarıldı.

Ailesine durumu anlattıktan sonra, kobranın herhangi bir zehir salmadığı anlamına gelen "kuru bir ısırık" aldığı anlaşıldı. Bir gün gözetim altında tutulduktan sonra hastaneden taburcu edilen çocuğun herhangi bir sağlık sorunu olmadığı öğrenildi.

Dünya  Sağlık Örgütü (WHO), dünya çapında yılda yaklaşık 5,4 milyon insanın yılanlar tarafından ısırıldığını söyledi. Vakaların yaklaşık 2,7 milyonu zehirli türlerden.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Bingöl'de 2 yaşındaki bir çocuk bahçede oynarken kendisini sokan yılanı ısırarak öldürmüştü.