Trump’ın ekibi 4 eyalet için yargıya başvurdu

05-11-2020
Rûdaw
Etiketler ABD başkanlık seçimleri Seçim sonuçları İtiraz Trump
A+ A-

Haber Merkezi - Cumhuriyetçilerin adayı ABD Başkanı Trump'ın seçim kampanya ekibi, kritik eyaletlerden Georgia'da oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açtı.

Georgia Cumhuriyetçi Parti Başkanı David Shafer, yaptığı yazılı açıklamada, Donald Trump'ın seçim kampanyası ile ortaklaşa olarak Chatham bölgesindeki oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açtığını belirtti. 

Michigan ve Pensilvanya’da da dava açıldı

Başka bölgelerde de benzeri davalar açmaya hazırlandıklarını belirten Shafer, Cumhuriyetçi gözlemcilerin sayıma dahil edilmeyen postayla oy pusulaları ile sayılanları birbirine karıştırdığına dair bildirimde bulunduğunu anlattı.

Trump'ın seçim kampanya ekibi Çarşamba günü içinde Wisconsin'deki oyların yeniden sayılması, Michigan ve Pensilvanya'da da oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açmıştı.

ABD Başkanlık Seçimleri’nde şu ana kadar yapılan oy sayımlarına göre Demokratların adayı Joe Biden 264, Cumhuriyetçilerin adayı Başkan Donald Trump ise 214 delege kazandı. 270 delegeye ulaşan aday seçimi kazanacak.

ABD Başkanlık Seçimleri’nde başta 20 delegesi bulunan Pensilvanya olmak üzere oy sayımının sürdüğü beş kritik eyalette düğümlenmiş durumda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli