ALMANYA - İlk kez kiliseye sığınan bir mülteci sınır dışı edildi

2 saat önce
Hemin Abdullah
Etiketler Mülteci Almanya Kilise Sınır dışı
A+ A-

Duesseldorf (Rûdaw) – Almanya kiliselere sığınan göçmenleri de sınır dışı etmeye başladı. Hamburg'da kilisede kalan bir göçmen bu hafta İsveç'e sınır dışı edildi.

Almanya'da Katolik ve Protestan kiliseleri, Sol ve Yeşil partiler endişeli çünkü Alman polisi bu hafta 29 yaşındaki bir göçmeni kiliseden çıkarıp İsveç'e zorla sınır dışı etti.

Kilise, göçmenin çok hasta olduğunu ve bu nedenle Hamburg'daki bir kilisenin onunla ilgilendiğini söylüyor.

Almanya'da sığınma talebinin reddedilmesinin ardından İsveç'e sınır dışı edildi. Çünkü bu kişinin İsveç’te parmak izi vardı ve orada zaten sığınma talebinde bulunmuştu.

Almanya'da Yahudi sinagoglar, kiliseler ve dini kurumlar, göçmenlere, davaları bitene ve  ülkeyi terk etmek zorunda kalana kadar insani gerekçelerle geçici barınma sağlama hakkına sahip.

Diğer Avrupa ülkelerinde de benzer şekilde dini kurumlarla devlet arasında anlaşmalar var, ancak hiçbiri göçmenlere Almanya kadar kucak açmadı

Alman hükümeti, polisin göçmeni kiliseden çıkarmaya gittiğinde göçmenin hiçbir şekilde zorluk çıkarmadığını ve  gönüllü işbirliği yaparak sınır dışı edildiğini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli