Polonya polisi Kürtlere ait ev ve işyerlerine baskın düzenledi

05-10-2022
Etiketler Polonya Polis Kürtler Varşova
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Polonya’da polisin Kürtlere ait ev ve işyerlerine baskın düzenlediği ve 50 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar serbest bırakılırken durum ülkede yaşayan Kürt diasporası içerisinde endişeye neden oldu.

4 Ekim sabahı Polonya’nın başkenti Varşova ile Lodz ve Wroclow kentlerinde Kürtlere ait ev ve iş yerlerine polis tarafından baskın gerçekleştirildi.

Varşova’da yaşayan Egid Ferzend, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Sabah erken saatlerinde 50’ye yakın Kürdün ev ve işyerlerine baskın düzenlendi, hukuksuzca aramalar yapıldı. 2018’de Varşova’da düzenlenen Newroz toplantısı bahane edilerek insanlar gözaltına alındı. Çoğu kişinin telefonlarına ve elektronik eşyalarına el konuldu. İnsanlar ailelerinin, eşlerinin gözleri önünde alınıp götürüldü” dedi.

Gözaltına alınanların Newroz organizasyonu nedeniyle sorgulandığını ve daha sonra serbest bırakıldığını belirten Ferzend, “İlk defa Avrupa’da ve Polonya’da böyle bir şey yaşanıyor. Anlaşılan o bu uygulama ile ülkedeki Kürt toplumunu kriminalize etmeye çalışıyorlar. Gözaltına alınanlar sadece belli bir partinin veya örgütün taraftarı değil. Her taraftan gelen Kürtlerden oluşuyor” şeklinde konuştu.

Ferzend, konuyu Polonya basınına da anlattıklarını, haksız gözaltına alınmaya karşı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli