Münih'te silahlı çatışma: Saldırgan polis tarafından vuruldu

Dün 01:19
Rûdaw
Etiketler Almanya İsrail Münih Başkonsolosluğu Joachim Herrmann
A+ A-

Haber Merkezi - Almanya'nın Münih kentinde polisin, İsrail'in Münih Başkonsolosluğu yakınlarında bir şüpheliyi vurduğu bildirildi. Münih polisinden yapılan açıklamada, polisin bir şüpheliye ateş ettiği belirtilirken, detaylı bilgi verilmedi. Olay yeri polis tarafından kordon altına alınarak inceleme başlatıldı.

Silahlı şahsın çatışma esnasında vurulduğu öğrenildi. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann daha sonra yaptığı açıklamada şüphelinin öldüğünü söyledi.

Polis, bölgede uzun namlulu silah taşıyan bir adamın görüldüğünü ve bunun üzerine beş polis memurunun beylik silahlarıyla ateş açtığını söyledi.

Polis, şehrin merkezine yakın Karolinenplatz çevresindeki bölgeyi kordon altına aldı.

Yerel haberlere göre, silahlı saldırının ardından polis Münih'in ana sinagogunda güvenliği arttırma kararı aldı.

İsrail Konsolosu Talya Lador saldırıya müdahale eden polise teşekkür etti ve olayın "antisemitizmin yükselişinin ne kadar tehlikeli olduğunu" gösterdiğini söyledi.

Herrmann olayın Nazi tarih merkezi ve konsolosluğunun yanı sıra Amerikahaus ile de bağlantılı olduğunun açık olduğunu ancak bunun teyit edilmesi gerektiğini söyledi. Amerikahaus, ABD ile ilişkiler konusunda sergiler ve programlar düzenleniyor.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser da Yahudi ve İsrail kurumlarının korunmasının en yüksek önceliğe sahip olduğunu söyledi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli