Floyd'u öldürmekten suçlu bulunan polis yeniden yargılama istedi

Haber Merkezi - ABD'de geçen yıl siyahi Goerge Floyd'u ensesine basıp nefessiz bırakarak ölümüne neden olmaktan yapılan yargılama sonucunda suçlu bulunan eski polis Derek Chauvin, "adil yargılanmadığını" savunarak yeniden yargılama talebinde bulundu.

Chauvin'in avukatı Eric Nelson, müvekkilinin yeniden yargılanması için mahkemeye başvuruda bulundu.

Lenson, Chauvin'in "adil yargılanmadığı, savcılığının ve jürinin görevini kötüye kullandığı, duruşma esnasında hatalar yapıldığı ve hukuka aykırı bir karar verildiği" gerekçeleriyle müvekkilinin yeniden yargılanmasını talep etti.

“Siyahların Hayatı Değerlidir” yazılı şapka takması tartışma yaratmıştı

Chauvin'in yargılandığı davada bir jüri üyesinin, medyaya yansıyan fotoğrafında "Black Lives Matter" (Siyahların Hayatı Değerlidir) yazılı şapka takması, bu kişinin jüri olarak tarafsız olup olmadığı tartışmalarına neden olmuştu.

31 yaşındaki Brandon Mitchell'ın, üzerinde "Dizinizi boynumuzdan çekin" yazılı tişört giydiği ve "Siyahların Hayatı Değerlidir" yazılı şapka taktığı fotoğrafının ardından hukukçular arasında tarafsızlık tartışması başlamıştı.

Brandon Mitchell, Star Tribune gazetesine yaptığı açıklamada, söz konusu fotoğrafının geçen yıl ağustosta ABD'de siyahların hakları için mücadele eden Martin Luther King'i anma töreninden bir kare olduğunu, fotoğrafın George Floyd protestolarında çekilmediğini savunmuştu.

Polis Derek Chauvin tutuklanmıştı

Minneapolis'teki Hennepin Bölge Mahkemesinde 4 hafta devam eden yargılamada 12 kişilik jüri, kendisine yöneltilen 2. ve 3. dereceden cinayet ile 2. dereceden adam öldürmek suçlamalarının tümünden Chauvin'i suçlu bulmuştu.

Kararın okunmasının hemen ardından hakkındaki 1 milyon dolarlık kefalet kaldırılan Chauvin, tutuklanarak cezaevine götürülmüştü.