Vatikan tarihinin en ılımlı Papası; Papa Franciscus

Erbil (Rudaw) - Tanrı’nın Askerleri grubunun üyesi olan Francis, ilk Papa olduğunda yoksul ve kimsesiz insanlara yardım edeceğinin sözünü vermişti. Papa Francis Vatikan tarihindeki en ılımlı Papa olarak görülüyor.

Seçilmeden önce Tanrı'nın sofu adamı ve daha çok sessiz aydın olarak bilinen Franciscus, aktif olarak ülkesinin politik tartışmalarına katılıyor.

Vatikan’ın bir önceki Papası Benedict, Papa Franciscus’in Irak ve Kürdistan Bölgesine yapacağı ziyareti tehlikeli olarak gördüğünü açıkladı. Ancak Papa Franciscus Irak ve Kürdistan Bölgesine yapacağı ziyaretten geri adım atmadı.

Gerçek ismi Jorge Mario Bergoglio olan Papa Franciscus, 1936 yılında Arjantin’in Buenos Airesa şehrinde doğdu.

Papa Francis Arjantin’de diktatörlüğün ve kirli savaşın olduğu bir dönemde yaşadı.

2013 yılında Papa Benedict’in görevinden el çekmesinden sonra, Papa Francis 1.3 milyar Katolik Hristiyan dünyasının papası olarak seçildi.

Papa Franciscus yoksullara yaptığı yardımlarla bilinmekle birlikte kilisenin LGBT-İ’lerden özür dilemesini ve onların yerine karar alma hakkının olmadığını dillendirdiği çıkışlarla tanınıyor.

Papa Franciscu’un, Irak ve tüm dünyada dinlerarası kardeşlik, barış ve ortak yaşam ortamı oluşmasının istendiği biliniyor.