Bebeğini kaybeden Kürt göçmen kadın hayata tutunamadı

Erbil (Rûdaw) - Eşi ve 5 çocuğuyla birlikte Belarus-Polonya sınırında Avrupa’ya geçmek isteyen Kürtler arasında yer alan ve hamile olan Evin İrfan Doski tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sınırdaki sert iklim koşullarında beklerken hastalanan ve ardından hastaneye kaldırılan Evin İrfan Doski yaklaşık 20 günlük tedavinin ardından dün vefat etti.

Bebeği karnında ölen 38 yaşındaki Evin İrfan Doski yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Doski, Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentine bağlı Zaho ilçesinden Avrupa’ya girmek üzere Polonya'ya gitmiş ardından hastalanınca 11 Kasım’da hastaneye kaldırılmıştı.  Yapılan tetkiklerde bebeğini kaybettiği belirlenen Evin İrfan Doski, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Evin İrfan Doski’nin sağlık durumunu takip eden Kürt doktor Arselan Bekir, Rûdaw'a yaptığı açıklamada Doski’nin Polonya’da hastaneye götürüldüğünde bilincinin kapalı olduğunu belirterek, "Hastaneye geldiğinde vücut ısısı 24 dereceydi. Normal şartlarda bir insanın vücut ısısı 37 derece olmalıdır.  Karnındaki bebeğinin ölümü nedeniyle tüm vücuduna enfeksiyon yayılmıştı” diye konuştu.

Evin İrfan Doski Polonya'daki Heinufka Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada eşi ve 5 çocuğu ise sınırdaki bir kampta bulunuyordu.  Genç kadın dün gece yanında hiçbir yakını  olmadan hayatını kaybetti.