ABD’den Peşmergeye yönelik saldırılara ilişkin açıklama

04-12-2021
Etiketler ABD Peşmerge IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD Dışişleri Bakanlığı, Mahmur’da 10 Peşmerge ve 3 sivilin şehit düştüğü IŞİD saldırısından kaygı duyduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, önceki gün Musul’un Mahmur ilçesi Karaçuğ Dağı bölgesinde 10 Peşmerge ile 3 sivilin şehit düştüğü IŞİD saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD, dün Mahmur ilçesinde 10 Peşmerge ve 3 sivilin hayatını kaybettiği saldırı da dahil olmak üzere, Irak genelinde IŞİD saldırılarının tırmanmasından derin endişe duyuyor. Bu saldırılarda ölen ve yaralananların ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'i kalıcı bir şekilde yenme çabaları kapsamında Peşmerge ve Irak güvenlik güçlerine desteğin sürdüreceğini kaydetti.

IŞİD saldırılarını arttırdı

IŞİD mensupları önceki gece Karacuğ Dağı bölgesinde Xidircice köyüne saldırdı. Saldırıda 10 Peşmerge ve kardeş olan 3 sivil şehit düştü, 4 Peşmerge ve 1 sivil de yaralandı.

Örgüt, 28 Kasım’da, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırmış, yola döşenen el yapımı patlayıcının Peşmerge aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu araçta bulunan 5 Peşmerge şehit olmuştu.

29 Kasım'da Kifri ilçesine düzenlenen saldırı sonucunda ise 2 Peşmerge şehit olmuş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli