İsrail kabinesi İran hakkında kararını verdi

2 saat önce
Etiketler İsrail İran Mislilleme Filistin Lübnan Lübnanlı askeri uzman
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kanal 13'ün haberine göre, İsrail güvenlik kabinesi İran’ın saldırısına karşılık verme kararı aldı.

1 Ekim’de İran İsrail’e füzelerle saldırı düzenlemişti.

İsrail Kanal 13'ün bildirdiğine göre, güvenlik kabinesi, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısına verilecek misilleme saldırısını onayladı.

İsrail ordusuna göre, 1 Ekim'de İran İsrail'e 180 füze ateşledi ve saldırıda İsrailli hiç kimse öldürülmedi. Ancak Batı Şeria'da bir Filistin vatandaşı yaşamını yitirdi. 

İsrail medyası, ülkenin tepkinin devam etmesini ve yeni bir savaşa yol açmasını istemediğini belirterek, "Ancak olayı bir yanıtla bitirmek istiyorlar” ifadelerine yer verdi.

Kanal 13’e konuşan üst düzey bir yetkili, "Önemli bir operasyon yürütmek istiyoruz ancak mücadele amacından sapsın istemiyoruz" dedi.

İsrail ordusu, İran saldırısına tepkisini henüz resmi olarak açıklamasa da kendisine zarar veren hiçbir saldırının yanıtsız kalmayacağını daha önce açıklamıştı.

İran’ın  dini lideri Hamaney bugün Cuma namazı kıldırdıktan sonra yaptığı konuşmada İsrail'e yönelik saldırı hakkında, "Silahlı kuvvetlerimizin eylemi işgalci siyonist rejime karşı verebileceğimiz en hafif cezaydı. İşledikleri akıl almaz suçlar karşısında bu kana susamış kuduz köpeğe karşı verebileceğimiz en hafif yanıttı" dedi.

Hamaney, tüm ülkelerin çıkarlarını koruma hakkına sahip olduğunu belirterek, "Filistin halkı düşmana karşı ayaklanma hakkına sahiptir. Uluslararası hukuk da bugün bunu desteklemek ve onaylamaktadır. Filistin, Filistinlilere aittir. Hiçbir mahkeme, merkez, uluslararası kurum Filistin halkına itiraz etme hakkına sahip değildir. Kendi topraklarını savunuyorlar. Aksa Tufanı doğrudur, Filistinlilerin hakkıdır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli