Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'in 3 kentini bombaladı

2 saat önce
Etiketler Yemen Husiler ABD İngiltere
A+ A-

Haber Merkezi - Yemen’deki Husiler ABD ve İngiltere'nin başkent Sana, Zamar ve El Hudeyde eyaletleri de dahil olmak üzere birçok şehre 12 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Husi bağlantılı El-Mesir TV kanalına göre, Sana'nın Ath'thaorah bölgesindeki El-Sayanah bölgesi dört hava saldırısıyla hedef alındı. Kanal ayrıca, El-Hudaydah Uluslararası Havaalanı ve üç büyük limana ve geniş bir kıyı şeridine sahip stratejik öneme sahip bir il olan El-Hudaydah'daki El-Hatib bölgesine yedi saldırı yapıldığını bildirdi.

Ayrıca kanala göre, Sana'nın yaklaşık 100 kilometre güneyindeki Dhamar'ın güney kesimine bir hava saldırısının yapıldığı bildirildi. Al-Masirah, can kaybı veya hasar hakkında ayrıntı vermedi ve iddialarla ilgili olarak ABD veya İngiltere'den hemen bir yanıt gelmedi.

YemenMedya aktivistleri, Sana ve El Hudeyde'deki saldırılardan etkilendiğini iddia ettikleri bölgelerden dumanların yükseldiğini gösteren videoları sosyal medyada paylaştı.

Husi lideri Abdulmelik el-Husi, İsrail ve ABD'yi 39 hava saldırısı düzenlemekle suçladı.

2024'ün başından bu yana ABD öncülüğündeki bir koalisyon hava saldırıları düzenliyor.

Husiler, geçen yıl 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları altında olan Gazze'ye destek amacıyla, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki İsrail bağlantılı kargo gemilerini hedef alarak misillemede bulundu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli