Muş’tan İngiliz Kraliyet Sarayı’na

Haber Merkezi- İngiliz Kraliyet Flarmoni Orkestrası'nın Şefi olan Muş doğumlu Ermeni asıllı Vartan Melkonian, Şubat ayında kızı Veronica ile birlikte “Walking for Armenia” yani “Ermenistan için Yürüyüş” projeleri kapsamında Van’dan başlayıp Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yürüyecek.



 

Radikal’e konuşan Melkonian, “Ermenistan için Yürüyüş” projesi hakkında bilgi verdi.



 

Yürüyüş kararının kızına ait olduğunu söyleyen Melkonian,” Kızım Ermeni Soykırımı’nın 100. yılını anmak için atalarımızın izinden aynı mesafeyi yürümemizi önerdi. Tıpkı atalarımız gibi” dedi.



 

Şubat ayında Rojava’nın Kobani kenti üzerinden geçeceklerini ifade eden Melkonian, “Biz projemize başlarken IŞİD yoktu. Bu aşamada rotamızı değiştirmek gibi bir planımız da yok” şeklinde konuştu.



 

Yürüyüşünün amacına ilişkin açıklama yapan Melkonian, “Benim politik, dini ya da felsefi bir mesajım olmayacak. Ben sadece yürüyüşümle hala içimde yanan soruları taşıyacağım.100 yıl önce benim atalarıma ne oldu? Neden benim annem ve babam çok erken yaşlarda akrabalarını kaybedip, anavatanlarından, evlerinden uzakta bir yetimhanede yaşadılar?” ifadelerini kullandı.



 

Melkonian, “Nasıl ki  geçmişte ailenizdekiler iyi şeyler yapmışsa bu sizi iyi bir insan yapmıyorsa, kötü şeyler yapmışlarsa da bu sizi kötü bir insan yapmaz. Ama sizi olumsuz etkileyecek, ruhunuza acı çektirecek olan şey tarihinizin gerçeklerini inkardır” dedi.