Kerry: Son güne kadar da çabalayacağım

03-12-2016
Rûdaw
Etiketler John Kerry
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD’i bitirme çabalarında başarıya ulaşacaklarını söyleyerek, “Görevimin son gününe kadar da Suriye'deki katliamın bitmesi için çabalayacağım” dedi.

 

John Kerry, İtalya Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Roma'da, düşünce kuruluşu ISPI tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Akdeniz Diyalogları Forumu'nda (MED 2016) konuştu.

 

IŞİD'le mücadeleye ilişkin konuşan Kerry, "IŞİD'i bitirme çabamızda başarıya ulaşacağımıza, Irak'ta, Suriye'de ve dünyanın geri kalan yerlerinde insanları güvenliğe kavuşturacağımıza eminim" ifadesini kullandı.

 

Barack Obama dönemindeki görev süresi boyunca tüm sorunları çözdüklerini söyleyemeyeceğini belirten Kerry, ancak bunu yapmayı denediklerini ve bunda samimi de olduklarını ifade etti.

 

Kerry, "Görevimin son gününe (20 Ocak) kadar Suriye'deki katliamın son bulması için çabalayacağım" diye konuştu.

 

 

 

Suriye krizine de değinen Kerry, "Esad rejimi, cezasız kalacakmışçasına tüm uluslararası kurallar ile ilkeleri ihlal etmek istiyor" dedi.

 

Halep'ten insanların çıkması için tarafların Cenevre'de biraraya gelmesi gerektiğini dile getiren Kerry, ABD, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve belki de Rusya'nın da amacının bu olduğunu belirtti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli