Washington Enstitüsü: Kazanan PKK ve Erdoğan!

03-11-2015
Rûdaw
Etiketler Çağaptay Barkey Erdoğan PKK HDP
A+ A-

Haber Merkezi - ABD’nin başkenti Washington’da, AK Parti’nin zaferiyle sonuçlanan 1 Kasım seçiminide, “HDP’nin siyasi yükselişine balta vuran PKK seçimin kazananlarından biri” olarak gösterildi.

 

1 Kasım seçimlerinin hemen arkasından Washington’daki iki farklı saygın düşünce kuruluşunda şehirdeki tanınmış Türkiye uzmanlarının katılımıyla birer panel düzenlendi.

 

Washington Enstitüsü ve Brookings Enstitüsü’ndeki iki farklı panelde konuşan Türk ve Amerikalı uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “seçimin kazananı” ilan etti. 


Washington Enstitüsü Türkiye Direktörü Soner Çağaptay Soner Çağaptay, seçimlerden sonra AK Parti’nin politikalarında büyük bir değişiklik beklemediğini ve Türk demokrasisi inlemeye devam edeceğini dile getirdi.

 

Çağaptay, “Seçimin en net kazananı Erdoğan. Diğer kazananı ise PKK. Kürt siyasetinin dilini tekrar şiddete dönüştürerek HDP’nin siyasi yükselişini durdurdular” dedi.


PKK’nin, HDP’nin siyasi yükselişinden hiçbir zaman mutlu olmadığını dile getiren Çağaptay, bu nedenle son 6 ayda HDP’nin “Türkiye partisi” olma idealinin yok edildiğini belirtti. 


Türkiye uzmanı Henri Barkey ise Türkiye’nin demokratik bir görünümde ama giderek daha fazla otoriterleşen bir ülke olduğunu vurguladı. 


Henri Barkey, “AKP’de bir düşüş olması halinde Abdullah Gül’ün parlamentoda bir grup kurabileceği” iddialarına dikkat çekerek, Abdullah Gül’ü de seçimin kaybedeni ilan etti.(Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli