Fransa Ermenistan’a askeri teçhizat sağlayacak

03-10-2023
Etiketler Fransa Ermenistan Azerbaycan Karabağ
A+ A-

Haber Merkezi – Ermenistan’ı ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ülkesinin Ermenistan’a  askeri teçhizat sağlayacağını söyledi.

Colonna, Azerbaycan güçlerinin Karabağ bölgesine askeri operasyon düzenledikten ve bölgeyi onlarca yıldır kontrol eden Ermeni güçlerinin teslim olmasını sağladıktan sonra Ermenistan'a gitti.

Bakan Colonna temaslarının ardından Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile ortak basın toplantısı düzenledi.

AFP'nin bildirdiğine göre Colonna, güvenlik ve savunma konularını ele aldıları görüşme sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, "Fransa, Ermenistan'ın savunmasını sağlayabilmesi için askeri teçhizatın Ermenistan'a teslim edilmesine olanak sağlayacak gelecekteki sözleşmelerin imzalanması konusunda anlaşmaya varmıştır" dedi.

Catherine Colonna anlaşmayla ilgili herhangi bir ayrıntı vermedi.

Colonna, "Çok fazla ayrıntı veremem. Biraz daha ileri gitmem gerekirse, şunu bilin ki, Ermenistan ile Fransa arasında halihazırda mutabakata varılmış ve ilerlemekte olan şeyler var” diye konuştu.

Büyük bir Ermeni diasporasına sahip olan Fransa, Ermenistan ile Azerbaycan arasında Karabağ konusunda on yıllardır süren anlaşmazlık nedeniyle arabuluculuk rolü oynadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli