BRÜKSEL - Rojava’daki IŞİD’li ailelerin geleceği tartışıldı

Brüksel (Rûdaw) - Rojava’da tutuklu IŞİD’liler ve ailelerine ilişkin Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir konferans düzenlendi.

 

Brüksel’de Rojava’da tutuklu IŞİD’li ailelere ilişkin düzenlenen konferans, Avrupa Basın Kulübü’nde Cizre Kantonu Dış İlişkiler Konseyi Eş Başkanı Dr. Abdulkerim Ömer ve Brüksel Kürt Enstitüsü tarafından organize edildi.

 

Rûdaw’a konuşan Abdulkerim Ömer, “Özerk yönetimin elinde bin 248 Avrupalı IŞİD’lilerin çocuğu bulunuyor” dedi.

 

Ömer, 790 IŞİD üyesi, 584 kadın ve bin 248 çocuğun ellerinde olduğunu ve üç aydır hiçbir Avrupa ülkesinin  IŞİD’li ailelerle ilgili Özerk Yönetim ile görüşmediğini belirtti.



 

Brüksel Üniversitesi klinik psikolojisi profesörü Gerrit Loots ve Belçika’da terörizm mağdurlarını savunma derneği V-Europe Başkanı Phlippe Vansteenkiste de katıldı. Loots ve Vansteenkiste bir süre önce Rojava’ya da giderek alanda incelemeler ve gözlemlerde bulunmuştu.

 

Belçika’da terörizm mağdurlarını savunma derneği V-Europe Başkanı Phlippe Vansteenkiste, “Yetkililerle görüşüp durumu anlattık. Gördüklerimizi anlattık. Siyaset yapmıyoruz ve gelecekte neler olacağını bilmiyoruz. Bizim işimiz gördüklerimizi açıklamaktır. Bütün tarafların daha iyi bir gelecek için çalışmasını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Gerrit Loots ise, “İyi olmaları ve durumlarının normalleşmesi için daha çabuk birşeyler yapabiliriz. Çocuklar kötü şeyler yaşadıkları için toplumla kaynaşmaları gerekiyor. Birkaç hafta eğitimden sonra okula gidebilirler” diye konuştu.