Macron: Gaziantep üzerinden Dağlık Karabağ'a 300 Suriyeli militan gönderildi

02-10-2020
Rûdaw
Etiketler Macron Fransa Suriyeli silahlı gruplar Karabağ Azerbaycan Ermenistan
A+ A-

Haber Merkezi - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Antep üzerinden Dağlık Karabağ'a Suriye'den 300 militanın gönderildiğini öne sürdü.

Brüksel'deki Avrupa Birliği liderler zirvesinden sonra açıklama yapan Emmanuel Macron, “İstihbarat raporları Halep'teki cihatçı gruplardan 300 Suriyeli savaşçının Gaziantep üzerinden Azerbaycan'a gönderildiğini gösteriyor. Bu teyit edilmiş bir bilgi. Bu kişiler tespit edilip izlendi” dedi.

Bu militanların IŞİD'le bağlantıları olduğunu iddia eden Macron, “Konuyu Putin'le konuştum. Rusya'nın da bunu bildiğini teyit etti” ifadelerini kullandı.

'Kırmızı çizgi geçildi'

“Kırmızı çizgi geçilmiştir ve bu kabul edilemez. Tüm NATO üyelerini ittifakın bu üyesinin eylemlerini görmeye davet ediyoruz ve Fransa olarak Türkiye'den izahat istiyoruz" diyen Macron, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Macron, açıklamasında AGİT Minsk Grubu'nun eş başkanları olarak Rusya, ABD ve Fransa'nın Dağlık Karabağ'daki çatışmaları durdurmak için yakın gelecekte bir dizi girişimde bulunacaklarını da belirtti.

Dağlık Karabağ'daki Suriyeli cihatçılar meselesinin 'oyunu değiştiren' çok ciddi bir gerçek olduğunu belirten Macron, “Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'la elimizdeki bilgiler hakkında görüşüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli