Katar Dışişleri: Türkiye ile Kabil Havaalanı için görüşüyoruz

02-09-2021
Rûdaw
Etiketler Kabil Havaalanı Katar
A+ A-

Haber Merkezi - Kabil Havaalanı’nın işletilmesi konusunda ABD'nin “Türkiye ve Katar ile görüşüyoruz” açıklamalarının ardından haberi teyit eden bir bilgi de Katar'dan geldi.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Türkiye ile bu konuda görüşüyoruz” denildi.

Açıklamada "Türkiye ile Kabil Havalimanı'nın işletilmesine teknik destek verme ihtimali üzerinde çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi kararıyla birlikte Kabil Havaalanı’nın işletilmesi görevine talip olmuştu.

Ancak ABD'nin çekilişi sonrasında Taliban'ın ülkede kontrolü sağlaması ile birlikte Kabil havaalanındaki durum da yeniden değerlendirmeye alınmıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Katar’da

Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Afganistan'daki durumu görüşmek üzere Doha'da bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün yapılacak görüşmede, Kabil havalimanını çalışır duruma getirme ve yabancı uyruklular ile Afganlar için kara sınırlarının ötesine güvenli geçiş beklentilerinin gündemin üst sıralarında yer alacağı belirtildi.

Açıklamada, Raab'ın, Afganistan'da kalan İngiliz vatandaşları ve yüksek risk altında olan Afganlara hayati rota sağlayacak charter veya ticari uçuşlar için Kabil'de işleyen bir havaalanının fizibilitesi hakkında Katar'ın görüşlerini alacağı bildirildi.

Afganistan'da yeniden kurulana kadar geçici olarak Katar'a taşınan İngiltere'nin Kabil Büyükelçiliğinin de Doha'da faaliyete geçtiği belirtilen açıklamada, Raab'ın, dün Doha'ya gelen Büyükelçi Laurie Bristow'la da bir araya geleceği kaydedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli