ABD’den Haniye suikastı sonrası Orta Doğu'ya ilave güç takviyesi

3 saat önce
Rûdaw
Etiketler New York Times İran İsmail Haniye İsrail Orta Doğu
A+ A-

Haber Merkezi - New York Times (NYT) gazetesi, İran ve vekillerinin, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastına karşılık İsrail'e saldırı düzenleme tehditlerine yanıt olarak ABD'nin Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları göndermeye hazırlandığını belirtti.

NYT'ye konuşan bir askeri yetkili, Orta Doğu'daki Amerikan güçlerinin, savaş hazırlığını artırmak, ABD askerlerini ve müttefiklerini İran veya İran destekli milis gruplarından gelebilecek tehditlere karşı korumak için "gerekli önlemleri" aldığını söyledi.

Askeri yetkili, bölgede çatışmayı tırmandırıyormuş gibi görünmeden İsrail'i savunmaya yardımcı olmak için hangi tip uçaklardan kaç adet gönderilmesinin belirlenmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Orta Doğu'ya "mümkün olduğunca çabuk" şekilde ilave savaş uçağı gönderme hazırlıkları devam ederken, ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin da dâhil, üst düzey yetkililerden sevkiyat için nihai onayın beklendiği kaydedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian  / Rûdaw

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Haniye suikastını Rûdaw'a değerlendirdi

İsmail Haniye'nin öldürülmesine ilişkin Rûdaw’a konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, "Bu teröre şiddetle karşı çıkıyor ve kınıyoruz. Bu olayın bölgede daha fazla istikrarsızlığa yol açabileceğinden de büyük endişe duyuyoruz” dedi.