HAMAS lideri İsmail Haniye, Katar’da defnedildi

Haber Merkezi – Suikast sonucu öldürülen HAMAS Lideri Haniye, dün Tahran'da yapılan cenaze törenin ardından bugün Katar'ın başkenti Doha'da defnedildi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Fidan, cenaze törenine katılmak üzere Doha'da bulunuyor.

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Haniye için Katar’ın başkenti Doha’da cenaze töreni düzenlendi.

Dün akşam saatlerinde Tahran’dan Katar’a getirilen Haniye’nin cenazesi, İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisi'ne getirildi. Burada cuma namazının ardından, Haniye için cenaze töreni düzenlendi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği'nin kıldırdığı cenaze namazına Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, siyasi partilerden temsilciler ve milletvekilleri de katıldı.

Çok sayıda yetkilinin katıldığı cenaze töreninde HAMAS Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği birer konuşma yaptı.

Törenin ardından İsrail karşıtı sloganlar, dualar ve tekbirlerle uğurlanan Haniye'nin naaşı, Doha’nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedildi.

 Defin işleminin ardından Kurtulmuş ve Yılmaz, İsmail Haniye'nin oğlu Abdusselam Haniye ve torunlarına taziyelerini iletti.

Kurtulmuş, burada Meşal ile görüşerek taziyelerini iletti.