2011'den beri 50 bin ABD askeri intihar etti

02-05-2019
Rûdaw
Etiketler ABD Askerler Travma Sağlık İntihar
A+ A-
Washington (Rûdaw) - 2011 yılından beri en az 50 bin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerinin intihar ettiği bunların da genelde savaşa katılmış tecrübeli askerler oldukları belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı bir açıklamada, "İnanması güç ancak her gün 20 tecrübeli askerimizi intihar ediyor" demişti. 
 



Rûdaw'a konuşan Trump yönetiminin Sağlık Genel Sekreteri  Dr. Richard Stone, "Daha çok çalışmamız lazım. Bu intihar oranı kabul edilebilir şey değildir. Bugün biz burda otururken 20 askerimiz intihar etti. Bunların hepsi tecrübeli askerler. Bu kabul edilemez. Bu trajediye son verilmelidir" ifadelerini kullandı.



Travma Sonrası Stres Bozukluğu (PTSD) olarak adlandırılan bu sorun, özellikle Afganistan ve Irak savaşları sonrasında yoğun olarak görülmeye başlandı.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu, sadece savaşlarda değil, doğal afetlerden kurtulanlar, suç mağdurları ve travmatik olaylar yaşayanlar arasında da görülebiliyor. 

Uzmanlara göre, savaşlara katılan askerler ülkeye döndükten sonra yaşadıklarını unutamıyor.

 



Bu konuyu görüşmek üzere toplanma kararı alan ABD Kongresi, Trump yönetiminden intiharlarla ilgili soruları cevaplanmasını isteyecek.

Verilere göre intihar eden askerlerin yüzde 60'ı 55 yaşın üstünde olsa da, intihar eden genç askerlerin oranı da giderek artıyor.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli