Rusya Savunma Bakanlığı: Herson kenti tamamen kontrol edildi

Haber Merkezi - Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Rusya güçlerinin Ukrayna’nın Herson kentinde tamamen kontrol sağladıklarını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin 7. Gününde Rus hava birliklerinin Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov'a indiği iddia edildi.

Herson kentine de Rus askerlerinin girdiği ve tren istasyonunu kontrol altına aldıkları açıklandı.

Bakanlıktan açıklama

Ancak Sputnik, Rus ordusunun Herson kentini tamamen kontrol ettiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırılan habere göre, Rusya güçlerinin denetim sağladığı Herson’da vatandaşların yaşamlarını sürdürmesi için gerekli olan altyapı, tesis ve ulaşım araçlarının olağan biçimde çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

Rusya savunma yetkilileri, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki televizyon kulesine dün gerçekleştirilen saldırının da Rusya’ya karşı gerçekleştirilen enformasyon saldırılarının önünü kesmek adına düzenlendiğini belirtti.

Büyük ölçüde Rusça konuşulan ve 1.5 milyonluk nüfusuyla Ukrayna'nın ikinci büyük kenti olan Harkov, Ukrayna'nın kuzeybatısında bulunuyor.

Harkov birkaç gündür kuşatma altındaydı. Rusya dün, Harkov'un merkezindeki Özgürlük Meydanı'nda bulunan bölge yönetim binasını vurmuştu.