O ülkenin sahtecilerini ele veren Kürt veteriner ödül aldı

02-01-2019
Rûdaw
Etiketler İsveç Veteriner Şiwan Kerim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İsveçte yaşayan Kürt veteriner Şiwan Kerim, ülkede et ihracatı yapan iki büyük şirketin “sahtekarlıklarını” ele verdiği için “Yılın Doktoru” ödülüne layık görüldü.

 

Rûdaw’a konuşan Şiwan Kerim, “İsveç’te her yıl kendi mesleğinde başarılı olanlar ödüllendiriliyor. Bu yıl bu ödülü bana verdiler. Bu yüzden çok mutluyum” dedi.

 

Ödül almasına neden olan başarıyı açıklayan Kerim, “2016 yılından bu yana Holanda’dan et ithal eden iki büyük şirketin çalışmalarını denetliyorum. Bu şirketler Holanda’dan getirdikleri eti ‘yüksek kalitede sağlıklı et’ diye ithal ediyorlar. Ancak bu etin başka bir ülkeden Holanda’ya getirildiğini, oradan buraya nakledildiğini ve yüksek kaliteli olmadığını açığa çıkardık” dedi.

 

İsveç yasalarına göre böyle bir sahtekarlığın cezasının az olduğunu dile getiren Kerim, kendi raporlarından sonra Tarım Bakanlığı’nın olaya el attığını ve konuyu parlamentoya taşıdığını söyledi.

 

Süleymaniye Üniversitesi Veterinerlik Bölümü mezunu Şiwan Kerim, 2003 yılından beri İsveç’te yaşıyor. Kerim, Tarım Bakanlığı bünyesindeki Gıda Güvenliği bölümünde çalışıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli