Pentagon: IŞİD hala etkili bir güce sahip

01-10-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, “IŞİD  hava saldırılarından sonra taktik değiştirdi ancak hala etkili bir güce sahip” dedi.

 

Kirby, Pentagon’da  Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD)  örgütünün Suriye’deki ve Irak’taki hedeflerine yönelik bir haftayı geride bırakan saldırılara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

 

John Kirby, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)  ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarından sonra örgütün taktik değiştirdiğini söyledi.

 

ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin bugüne kadar 300’den fazla hava saldırısı düzenlediğini, bunların 230’unun Irak’ta, 76’sının da Suriye’de gerçekleştirildiğini belirten Kirby, örgüte verilen hasara ilişkin ise tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kirby, hava saldırılarının ardından örgütün gücünü nasıl gördüklerinin sorulmasını üzerine, şu ifadeleri dile getirdi:


“IŞİD’in hala etkili bir güce sahip. Evet, üzerlerinde kurduğumuz baskıdan dolayı onlar bazı taktiklerini değiştirdi, bundan hiç şüpheniz olmasın. Ancak bu, onları daha az tehlikeli veya daha az etkili yapmıyor.”

 

Kirby, hava saldırılarının maliyetinin günlük 7 ila 10 milyon dolar olduğunu, ancak zamanla bu maliyetin yukarılara doğru çıkabileceğini de belirtti. (Kaynak: AA)

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli