İsrail ordusu biri ABD vatandaşı 6 esirin cesedine ulaşıldığını duyurdu: Biden'dan açıklama geldi

2 saat önce
Etiketler İsrailli esirler İsrail ordusu ABD Başkanı Joe Biden Hamas Hamas lideri
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 6 İsrailli esire ait ceset bulduğunu duyurdu. Joe Biden ise ölü bulunan 6 esirden birinin ABD vatandaşı olduğunu açıkladı.

Altı rehineden ikisi kadın biri ABD vatandaşı

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki tünellerde bulunan 6 İsrailli rehineye ait cenazelerin kimlik bilgilerini açıkladı. Ölü bulunan rehinelerden ikisi kadın ve biri ABD vatandaşı.

İsrail ordusu ölü bulunan  rehinelerin Hersh Goldberg-Polin (23), Eden Yerushalmi (24), Ori Danino (25), Alex Lubnov (32), Carmel Gat (40) ve Almog Sarusi (27) olduğunu kaydetti. 

Joe Biden'dan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden ise yaptığı açıklamada ölü bulunan 6 esirden birinin Amerika vatandaşı Hersh Goldberg-Polne'un olduğunu doğruladı.

 Biden yaptığı açıklamada, "Bugün erken saatlerde (Cumartesi) İsrail güçleri, Hamas'ın Refah şehrinin altındaki bir tünelde tuttuğu altı rehinenin cesedini buldu" dedi ve şöyle devam etti:

"Cesetlerden biri Amerikan vatandaşı Hersh Goldberg Polne'un'a aitti.”

Biden açıklamasında, "Yıkıldım ve öfkeliyim" dedi.

Biden, "Hata yapmayın, Hamas liderleri bu suçların bedelini ödeyecek ve biz de geri kalan rehinelerin serbest bırakılmasını garanti eden bir anlaşmaya varmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Goldberg-Polin'in ölümü nedeniyle yas tuttuğunu belirterek, yaptığı açıklamada dualarının ailesi ve "Hersh'i tanıyan ve seven herkesle" olduğunu söyledi. Ayrıca Hamas'ı sert bir şekilde kınayarak, örgütü "kötü bir terör örgütü" olarak nitelendirdi ve örgütün artık "ellerinde daha fazla Amerikan kanı" olduğunu söyledi.

Hersh'in ebeveynleri doğruladı 

Hersh Goldberg-Polne'un anne ve babası bugün yayımladıkları bir mesajda "Goldberg-Pollen ailesi olarak büyük bir yürek acısıyla, sevgili oğlumuz Hersh'in vefatını duyurmanın üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

24 Nisan 2014 tarihinde Hamas 23 yaşındaki Hersh (Heriş) Goldberg-Polne'un konuştuğu bir video yayımlamıştı.

Hamas'ın elindeyken bir videosu yayımlanmıştı

Hersh Goldberg-Polne videoda şunları söylemişti:

“"7 Ekim'de eğlenmek için dışarı çıktım ama kendimi yaralıların arasında buldum. Benyamin Netanyahu ile hükümeti, o gün bizi ve diğer binlerce vatandaşı görmezden geldiğiniz için kendinizden utanmalısınız.”

Rehinelerin aileleri gösteriye hazırlanıyor

Rehinelerin ölü bulunduğu haberinin yayılması ardından 7 Ekim'de kaybolan veya rehin alınanların ailelerinin oluşturduğu "Rehineler ve Kayıp Kişiler Grubu" "Birkaç büyük gösteri düzenlemeyi planlıyoruz" açıklaması yaptı.

Grup, "Netanyahu rehinelerden vaz geçti, gerçek bu. Herkesi gösterilere hazırlanmaya çağırıyoruz" çağrısında bulundu.

Bir esir sağ kurtarıldı

Öte yandan İsrail ordusu 27 Ağustos’ta yaptığı açıklamada Gazze’ye düzenlenen özel bir operasyonda Ferhan Gazi isimli 52 yaşındaki bir rehinenin kurtarıldığını duyurmuştu.

Ferhan Gazi, İsrail’in güneyinde yaşıyordu ve Hamas saldırı düzenlediği gün İsrail'in güneyindeki Rahta kentinden Cunşine yerleşim yerinde fabrika bekçiliği yapıyordu.

İsrail hükümeti Hamas’ın 7 Ekim 2023’de bir barış festivaline düzenlediği saldırıda 251 kişinin esir alındığını, esirlerden 103’ünün hala Gazze’de tutulduğunu ve 33’ünün yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli