Alan Kurdi'nin hikayesi animasyon oldu

01-09-2017
Rûdaw
Etiketler Kobani Alan Kurdi Khaled Hosseini UNCHR
A+ A-

Haber Merkezi - Ailesiyle Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybeden Kobanili Alan Kurdi'nin öyküsü, ölümünün ikinci yılında Afgan kökenli yazar Khaled Hosseini ve Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNCHR) tarafından bir kısa animasyona dönüştürüldü.

 

İki yıl önce Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybeden ve cansız bedeni Bodrum'da kıyıya vuran Alan Kurdi'nin hikayesi, “Uçurtma Avcısı” adlı kitabın yazarı Khaled Hosseini tarafından, “Denize Yakaran” (Sea Prayer) adıyla görsel bir hikayeye çevrildi.

 

UNCHR'ın katkılarıyla 360 derece dönebilen sanal gerçeklik videosuna dönüştürülen kısa animasyon, İngiliz The Guardian gazetesi tarafından yayımlandı.

 

Baba ve oğulun çıktığı sonu belirsiz yolculuğu anlatan hikayenin sonunda, öykünün kahramanı baba Kurdi, çocuğuna iyi bakması için denizin sularına yakarıyor.

 

Guardian'a konuşan Khaled Hosseini, Alan’ın kumsaldaki fotoğrafını gördüğünde hissettiklerini şu sözlerle anlattı:

 

"Fotoğrafı gördüğümde aklıma gelen, bir çocuğu yetiştirmek için sarf edilen ve görünmeyen onca çabaydı. Bütün o endişeler, kaygılar…Onlar iyi olsunlar diye endişeleniyoruz, onlarla ilgileniyoruz ve onlara verdiğiniz tüm sevginin ve şefkatin ardından, onun kumsalda yatan, cansız bedenini görüyoruz…"

 

UNHCR’in iyi niyet elçisi olan Khaled Hosseini, 2006 yılından beri Afganistan, Çad, Irak, Ürdün ve Uganda gibi ülkeleri ziyaret ederek mülteciler için çeşitli çalışmalar yaptı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli