İran: Haniye suikastına uygun gördüğümüz zaman ve şekilde cevap vereceğiz

Haber Merkezi - İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani, Tahran'da Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye düzenlenen suikasta ilişkin, “Uygun gördüğümüz zaman ve şekilde cevap vereceğiz” dedi.

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), İran'ın talebi ve Rusya, Çin ve Cezayir'in desteğiyle acil oturumla toplandı.

Oryrumda konuşan İravani, İran'ın söz konusu saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını dile getirerek, "Uluslararası hukuk uyarınca meşru müdafaa hakkımızı muhafaza ediyoruz” açıklamasında bulundu.

"Uygun gördüğümüz zaman ve şekilde cevap vereceğiz” diyen İravani, İsrail'in suç ve terör faaliyetine" kararlı şekilde cevap vereceklerini, İran'ın uluslararası hukuk ve BM Şartı ilkelerine bağlılığını teyit etti.

İravani, uluslararası toplum ve BMGK'nin korkunç suçlara karşı sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizerek, "BMGK'de 10 aydır, özellikle ABD olmak üzere yaklaşık 10 ülke, İsrail'in Gazze'de katliam ve bölgedeki kötü niyetli faaliyetlerinden sorumlu tutulmasını engelledi” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunan Haniye, dün, kaldığı konuta düzenlenen füzeli saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.