Kırgız lider: Ankara çok akıllıysa…

Haber Merkezi - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "FETÖ Kırgızistan'da darbe yapabilir" sözlerine yanıt verdi.

 

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atambayev, Mevlüt Çavuşoğlu'nun iddialarını "absürt" olarak nitelendirerek, "Şayet kendileri bu kadar akıllıysa, o zaman neden kendi ülkelerindeki darbeyi zamanında farkedemediler" dedi.

 

Kırgız lider, "Biz, tabii ki, bütün tavsiyeleri dikkate alacağız ve bu konuyla ilgili bilgileri inceleyeceğiz. Fakat bizi korkutmaya ve bize bir şey öğretmeye gerek yok" dediğini bildirdi aktardı.

 

Türkiye'nin zor zamanlarda yaptığı yardımlardan ötürü minnettar olduklarını söyleyen Atambayev, "Hiç kimsenin bir başka ülkeye kendi şartlarını dayatmaya hakkı olmadığını" söyledi. Atambayev, şöyle devam etti:

 

"Bize bir şey dikte edilmemeli ve şart koşulmamalı. Bize bir şeyler öğretip korkutmanıza lüzum yok. Biz, egemen bir ülkeyiz ve bize neyin gerekli olup olmadığına, kendimiz karar vermeliyiz. Ülkeler birbirlerine hiçbir şart olmaksızın yardım etmeli, bizim her söylenene 'Evet' diyeceğimizi zannetmemelidir. Yoksa, öyle bir yardım bize lazım değildir. O yardımı geri alabilirsiniz."

 

Atambayev ayrıca Ankara'nın Fethullah Gülen'le bağlantılı olduğunu belirttiği liselerin, Kırgızistan Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı eğitim programına göre faaliyet gösterdiğini kaydetti.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Perşembe günü CNN Türk televizyonuna yaptığı açıklamada, "Kırgızistan'da bir darbe olursa bunu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapar. Orada da devletin kurumlarına sızmışlar. Arayıp devlet yetkililerine söyledik" demişti.