Başkan Neçirvan Barzani'ye Viyana’da Kürdistan bayrağıyla karşılama

01-07-2024
Rûdaw
Etiketler Viyana Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Viyana (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Avusturya'nın başketi Viyana’ya ulaştı. Başkan Neçirvan Barzani’nin ilerleyen saatler Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Resmi bir ziyaret kapsamında Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün Avusturya'nın başketi Viyana’ya gitti.

Rûdaw muhabiri Zinar Şino’nun aktardığına göre, Avusturyalı üst düzey yetkililer Başkan Neçirvan Barzani’yi Viyana havalimanında Kürdistan bayrağıyla karşıladı.

Başkan Neçirvan Barzani’nin ilerleyen saatler Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Zinar Şino, Başkan Neçirvan Barzani’nin yarın Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile görüşeceğini aktardı.

Rudaw'ın edindiği bilgilere göre, Başkan Neçirvan Barzani’ye seyahatinde Cumhurbaşkanlığı Divanı Başkanı Fawzi Hariri, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Başdanışmanı Felah Mustafa ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti Temsilcisi ve Irak'ın Viyana Büyükelçisi Mustafa Ramazan eşlik ediyor.

Ziyaretinin ikinci gününde Başkan Neçirvan Barzani, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile Hovburg kentinde bir araya gelecek.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg bu yıl Şubat ayında Münih Güvenlik Konferansı'nda Neçirvan Barzani ile görüştükten sonra resmi olarak Avusturya’ya gelmesi için davet edilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli