'Yeniden Kur'an-ı Kerim yakacağım' diyerek adres verdi

01-07-2023
Etiketler Kuran yakma Selwan Momika Kur'an-ı Kerim İsveç
A+ A-

Haber Merkezi – İsveç'te yaşayan Iraklı sığınmacı Momika uluslararası düzeyde gelen tepkilere rağmen önümüzdeki günlerde yeniden Kur'an yakma eylemleri düzenleyeceğini açıkladı.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki bir caminin önünde Kur'an'ı yakan Iraklı sığınmacı Selwan Momika, önümüzdeki günlerde yeniden benzer bir eylem düzenlemeyi planladığını açıkladı.

Expressen gazetesine konuşan Momika, düzenlediği eylemin tepkilere yol açacağını bildiğini, buna rağmen önümüzdeki 10 gün zarfında yeniden Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağı yakmayı planladığını, bu sefer de eylemi Stockholm'deki Irak Büyükelçiliği binası önünde yapacağını belirtti.

Momika, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Stockholm'deki bir cami önünde, resmi makamların yapılmasına müsaade ettiği bir eylem çerçevesinde, yüz kadar izleyicinin gözleri önünde Müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an'ı çiğnemiş, İsveç bayrağı sallamış, daha sonra elindeki Kur'an'ın sayfaları arasına domuz pastırması dilimleri koymuş, akabinde de elindeki Kur'an'dan birkaç sayfayı tutuşturarak yakmıştı.

Aynı zamanda İsveç vatandaşı olan Momika, eylemi öncesinde İsveç makamlarından, yaptığı protestonun düşünce özgürlüğü kapsamına girdiği talebiyle izin almayı başarmıştı.

Müslüman ülkelerde büyük tepkiye neden olan eylem sonrasında İsveç polisi soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.  

37 yaşındaki eylemci ise yaptığının nefret suçu veya bir gruba yönelik kışkırtma olmadığını savunuyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli