Amedspor’dan transfer ve ayrılık açıklaması

Diyarbakır (Rûdaw) – TFF 2'inci Lig Beyaz Grup ekibi Amedspor,  bazı sporcularla yollarını ayırırken iki yeni oyuncuyu da renklerine bağladı.

Amedspor Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, kulübün bazı sporcularla teknik heyetin raporu doğrultusunda, bazılarının şahsi talebi üzerine yollarını ayırdığı belirtildi.

Futbolcular Yusuf Kılıç ve Azad Kevin Odabaşi ile kulüp raporu doğrultusunda karşılıklı olarak sözleşmelerinin feshedildiği ifade edilen açıklamada, iki sezondur yeşil kırmızılı formayı terleten Muhammet Yılmaz’a kendisine takım bulması için izin verildiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Muhammed Burak Taşdemir’in kulübün tüm ısrarlarına rağmen gitmek istemesi üzerine karşılıklı anlaşmaya varılarak sporcu ile olan sözleşmenin feshedildiği, uzun süredir sakatlığı bulunan Atakan Arslan'ın da kulüpten ayrıldığı belirtildi.

Osmaniyespor ile oynanan hazırlık maçının geç duyurulması nedeniyle taraftardan özür dilenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Spor kamuoyunun ve taraftarlarımızın kulübümüzün içinden geçtiği süreci ve yaşanan sıkıntıları bildiklerini ve takip ettiklerini yakinen bilmekteyiz. Buna rağmen transfer sürecine gösterilen tepki, sitem ve sabırsızlığı anlayışla karşılamaktayız. Yapılan olumlu eleştirileri yol açıcı ve çok önemli buluyoruz. Ancak özellikle hakaret ve küfür içerikli sosyal medya paylaşımlarını kabullenmek mümkün değildir.

Bilinmelidir ki özellikle bazı kesimlerin kulübümüzü yalnızlaştırmaya ve itibarsızlaştırmaya yönelik faaliyetleri bulunmaktadır. Belirtiğimiz konuda taraftarlarımızın duyarlı davranacağına inanıyoruz. Bu hassas süreçte kulübümüz tarafından yapılacak açıklamalar dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi hususunu bir kez daha belirtmek isteriz.

Transfer sürecine ilişkin olarak takıma katılacak ve gidecek olan sporcular hakkında yapılan görüşmeler sonuçlanmadan yapılacak açıklamaların bu sürece zarar verdiğini özellikle ifade etmek isteriz. Yapılan transfer görüşmeleri tamamen yönetim kurulumuzun bilgi ve denetimi dâhilinde titizlikle yürütülmekte olup transfer süreci resmi olarak başlamadığından zarar verici bir sonuçla karşılaşmamak için gizlilikle yapılmaktadır.

Giden sporcularımız ve kulübümüzü federasyona vererek gitme yönünde karar alacak sporcuların yerine ve eksik olan bölgelere nokta transferler yapmak için teknik heyetimiz ve transfer komitemiz bütçeye uygun olarak büyük bir özveri ile çalışmalarını yürütmektedir.”

İki yeni transfer

Ate yandan lige verilen arayı değerlendiren Amedspor’da transfer çalışmaları da sürüyor.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, transfer komitesinin titiz çalışmaları neticesinde forvet arkası mevkiinde oynayan İlker Sayan (26) ve sağ açık Murat Gürbüzerol (31) ile mukavele imzalandığı belirtildi.

Kırşehirspor’dan transfer dilen İlker Sayan, 2019-2020 sezonunun ilk devresinde 11 resmi maçta 2 gol kaydetti.

Birçok TFF 1’inci Lig takımında uzun yıllar forma giyen Murat Gürbüzerol da, 2019-2020 sezonunun ilk devresinde Sarıyer formasıyla 10 maça çıktı.