Türkiye Süper Lig’inde Trabzonspor 38 yıl sonra şampiyon oldu

Haber Merkezi – Süper Lig’in 35’inci haftasında Antalyaspor'la 2-2 berabere kalan Trabzonspor, bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve 38 yıl sonra mutlu sona ulaştı.

Türkiye Spor Toto Süper Lig'in 35’in haftasında konuk ettiği Antalyaspor'la 2-2 berabere kalan Trabzonspor, şampiyonluğunu ilan etti.

Maç öncesinde bordo mavililere şampiyonluk için en az 1 puan yetiyordu.

Maça hızlı başlayan Trabzonspor Cornelius'un 3’üncü dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya Antalyaspor 51’inci dakikada Ndao ile eşitliği yakaladı. 56'da Antalyaspor Fredy ile penaltı kaçırdı. 62'de Trabzonspor Dorukhan Toköz ile bir kez daha öne geçti. 80'de Haji Wright Antalyaspor adına skoru 2-2'ye getirdi.

Karşılaşmanın tamamlanmasına 2 dakika kala Trabzonsporlu taraftarların sahaya girmesi sonrasında oyun kısa bir süre durdu. Daha sonra yapılan anonslar sonrasında taraftarlar tekrar tribüne alındılar.

Mücadelenin geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Trabzonspor Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun şampiyonu oldu.

Böylece Bordo-Mavililer, 1983-84 sezonundan 38 yıl sonra mutlu sona ulaştı.

Maçın ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda, “Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu Şampiyonu Trabzonspor'u, taraftarını ve tüm Trabzonspor camiasını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.