KILIÇLAR ÇEKİLMİŞTİ: Deniz Naki-Aziz Elaldı gerilimi sona erdi

Haber Merkezi – Trendyol 1. Lig’in ekibi Amedspor’un Başkanı Aziz Elaldı ile eski kaptan Deniz Naki arasındaki tartışma, tarafların yaptığı açıklamalarla sona erdi. Naki, bugün “Amedspor emektarları ve yönetimiyle tüm eleştiri, özeleştirim ve bilgilerimle birlikte bu süreci ilgili istişare kurulu ve kurumlarımızca yürüteceğimi belirtmek istiyorum ve bu süre zarfında Amedspor camiasında, yönetim kurulu başkanından ve yönetim kuruluna vermiş olduğum rahatsızlıktan ötürü özür dilerim” dedi.

Naki, Elaldı’ya ilişkin "Amedspor'a yakışmayan başkanlık pratiklerin artık sona erecek. Sana hafta sonuna kadar istifa etmen için süre tanıyorum. Aksi taktirde yakışıksız pratiklerini kamuoyu ile paylaşmak zorunda kalacağım. Bu benim Amedspor sevdalılarına ve camiama borcumdur” ifadelerini kullanmış ve süre vermişti. Ardından Elaldı ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Açıklamayan namerttir” diyerek sert bir karşılık vermişti.

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ile kulübün eski kaptanı Deniz Naki arasında sosyal medya üzerinden yaşanan tartışma karşılıklı yapılan yeni açıklamalarla son buldu.

Dün Elaldı, Amedspor'un resmi hesabından yapılan paylaşımda "Özelde eski kaptanımızdan ve genel olarak kulübümüze hizmet etmiş tüm şahıslardan sosyal medya üzerinden kırdığım herkesin affını diliyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Deniz Naki bugün Elaldı’nın açıklamalarından sonra Instagram üzerinden yanıt verdi.

“Amedspor emektarları ve yönetimiyle tüm eleştiri, özeleştirim ve bilgilerimle birlikte bu süreci ilgili istişare kurulu ve kurumlarımızca yürüteceğimi belirtmek istiyorum ve bu süre zarfında Amedspor camiasında, yönetim kurulu başkanından ve yönetim kuruluna vermiş olduğum rahatsızlıktan ötürü özür dilerim” diyen Naki'nin açıklamaları şu şekilde:

“Uzun yıllardır kimliğe dönüşmüş takımın onurlu bir bireyi olma gururunu yaşadım. Bu zamana kadar ve bundan sonraki tüm süreçlerde de tek amacım bu çizgiyi korumak ve bu çizginin gerektirdiği değerlerin bir neferi olmaktır.

Bu vesileyle Amedspor kültürüne dair kaygılarımı ve endişelerimi kamuoyuyla her zaman paylaşma arayışım oldu. En son da esas itibarıyla kültürümüz olmadığı halde sosyal medya aracılığıyla eleştiri ve tespitler içeren bir paylaşım yaptım. Yanlış gördüğüm, eksik gördüğüm esaslara dair bir yaklaşımdı."

Bugün Amedspor kulüp yönetimi ile sesimi duyurabileceğim bir mecrada ortaklaşabilme imkanının olduğunu görüyorum. Eleştiri ve değerlendirmelerimi yaparken asla bireysel bir beklentimin olmadığı ve olmayacağı yaşadığım tüm süreçlerce eksiklerine rağmen Amedspor sevenleri tarafından görüldüğüne inanıyorum.

Bu yüzden YİK ve diğer kurumlarımızca tartışma zemininin açığa çıkması vesilesiyle bundan sonraki tüm süreçleri bu mecrada yürütülmesi konusu daha doğru olacaktır. Bireysel olarak ne hissettiğimi hiç önemsemedim. Benim için hep aslolan Amedspor'un değerleriyle başarı esasını örmesidir.

Yani önemli olan ve olacak olanda hep Amedspor gerçekliğidir. Bu yüzden yönetimin atmış olduğu yaklaşımı değerli gördüğümü ifade ediyorum. Amedspor değerleri korunsun diye bir adım atılmışsa ben onu korumak adına on adım atarım.

Bu yüzden değerli Amedspor emektarları ve yönetimiyle tüm eleştiri, özeleştirim ve bilgilerimle birlikte bu süreci ilgili istişare kurulu ve kurumlarımızca yürüteceğimi belirtmek istiyorum ve bu süre zarfında Amedspor camiasında, yönetim kurulu başkanından ve yönetim kuruluna vermiş olduğum rahatsızlıktan ötürü özür diler kulübümüzün hedeflerine ulaşması için can gönülden başarılar dilerim."