Kürt genci kendi branşında adını Guinness’e yazdırdı

Londra (Rûdaw) – İngiltere’nin Birmingham kentinde yaşayan 22 yaşındaki Rebaz Muhammed, Serbest Stil Futbol (Freestyle) dalında adını Guinness Rekorlar Kitabına yazdırmayı başardı.

 

Aslen Güney Kürdistan’lı bir aileden gelen Rebaz Muhammed, önceleri futbolcu olmak istediğini ancak daha sonra kararını değiştirip bireysel bir dalda hünerlerini sergilemek istediğini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Muhammed, “Yaklaşık 4 yıldır freestyle yapıyorum. Şimdi İngiltere genelinde en iyi Profesyonel Futbol Freestylersiyim. Bu nedenle adım Guinnes Rekorlar Kitabı’na dahil edildi. Benden önce bu daldaki rekor 31 dakikaydı ben bunu 41’e yükselttim. Bu yüzxen çok mutluyum ve bu bana manevi bir güç veriyor” dedi.      

   

İngiltere ve İrlanda'da inanılmaz yeteneğiyle binlerce insanı eğlendirip sosyal medyada dünyanın her yerinde büyük bir hayran kitlesin kazanan Rebaz Muhammed’e babası da destek vererek özel bir antrenör tutmuş.

 

Baba Mehdi Muhammed, “Oğlumun futbol yeteneğini gördüm. Yanına götürdüğüm antrenörler de kendisi ile çalışmak istedi. İster futbolcu olsun, ister serbest stil futbolcu, karar onundur, onur duyuyorum” dedi.  

 

Performasını sergilerken çok kısa süre içersinde yaptığı kıvrak hareketlerle kalabalık bir seyirci kitlesi toplayabilen Kürt sporcu, “Bunu yaparken büyük bir özgüvene sahip olmanız gerekiyor. Ama bundan önce de iyi antrenmanlara ihtiyacınız var” dedi.

 

Bu Birmingham’daki bütün büyük spor salonlarının, bir zamanlar bu kentteki küçük evinde cambazlık hareketleri yapan Rebaz’ın önünde açık duruyor.  

 

Rebaz adını Guinnesse yazdıran ilk Kürt sporcu değil. Bundan önce  Cercis Reşid adlı Kürt sporcu da parmakları ve yumrukları üzerinde çektiği şınavlarla adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmayı başarmıştı.