Ukraynalı Büyükelçi’den Fenerbahçe taraftarlarına ‘Putin’ tepkisi

29-07-2022
Etiketler Ukrayna Vasyl Bodnar Fenerbahçe Dinamo Kiev
A+ A-

Haber Merkezi - Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, Dinamo Kiev maçında bazı Fenerbahçeli taraftarların "Putin" tezahüratı yapmasını "Ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücü" diyerek eleştirdi.

İstanbul’da Fenerbahçe ile Dinamo Kiev arasında oynanan Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turu rövanş maçında maçında Fenerbahçe taraftarlarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine sloganlar atması tepki çekti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Futbol adil bir oyun. Dün Dinamo Kyiv daha güçlüydü. Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücüdür" dedi.

Açıklamasını Türkçe yapan Bodnar, "Dost Türkiye halkına Ukrayna'ya desteği ve taraftarların uygunsuz eylemlerine ilgili değerlendirmesi için minnettarım" diye ekledi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turunda 0-0'ın rövanşında konuk ettiği Dinamo Kiev'e normal süresi 1-1 tamamlandıktan sonra uzatmalara giden maçta 2-1 yenilmişti.

Karşılaşmada Ukrayna temsilcisini 57'nci dakikada 1-0 öne geçiren Vitaliy Buyalskiy'in attığı golden sonra elleriyle kartal pençesi göstererek sevinmesinin ardından Fenerbahçeli bazı taraftarlar da "Vladimir Putin" diye tezahürat yapmıştı.

Fenerbahçe tribününde Putin lehinde yapılan tezahüratın duyulduğu videonun sosyal medyada yayılmasının ardından tepkiler büyümüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli