DÜNYA KUPASI: Fas Belçika’yı yıktı: 2-0

Haber Merkezi - 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas, F Grubu'ndaki ikinci maçında Belçika'yı 2-0 yendi. Fas, 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda bir maçtan galibiyetle ayrıldı

Dünya Kupası'nın grup aşamalarında son 8 maçını kazanan Belçika ile Fas, 45 bin kişilik Al Thumama Stadı'nda karşı karşıya geldi.

İlk yarının uzatma bölümünde sağ taraftan Hakimi'nin kullandığı serbest atışta top ağlara gitti ancak VAR kontrolünün ardından gol geçerli sayılmadı.

Maçın 57’inci dakikasında Sabiri'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, doğrudan kaleye gönderdiği top, kaleci Courtois müdahale edemeden ağlarla buluştu ve Fas 1-0 öne geçti.

Belçika'nın beraberlik için yüklendiği 90+2. dakikada Aboukhlal Fas adına topu bir kez daha ağlarla buluşturarak sonucu belirledi.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Faslı futbolcular, maçın son düdüğünden sonra büyük sevinç yaşarken, tribünlerde görülmeye değer bir coşku vardı.

Dünya Kupası'ndaki son galibiyetini Fransa 1998'de alan Fas, 24 yıl sonra turnuvada galibiyet özlemine son verdi.

Gruba Hırvatistan beraberliğiyle başlayan, bugün de Belçika'yı 2-0 yenen Fas, 4 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

F Grubu'ndaki diğer maçta Hırvatistan ile Kanada karşı karşıya gelecek.

Belçika gruptaki son maçında 1 Aralık Perşembe günü, saat 18.00'de Hırvatistan ile, Fas ise Kanada ile karşılaşacak karşılaşacak.