Ünlü Kürt futbolcu yuvaya dönüyor

27-11-2018
Rûdaw
Etiketler Erbil Spor Kürdistan Herdi Siyamend
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nin en ünlü futbolcularından biri olan Herdi Siyamend, Irak Birinci Ligi takımlarından Mina ve Neft’de geçirdiği 3 sezonun ardından Erbil’e döndü.


Neft ile olan bağlarını kopardıktan sonra başkent Erbil’e dönen Herdi Siyamend, ayrılığının sebebini Rûdaw Spor’a değerlendirdi.

 

Neft takımı teknik direktörü ile sorun yaşadığını dile getiren tecürbeli futbolcu, “Hiç bir sebep olmadan beni yedek bırakıyordu. Bu yüzden kulüpten ayrılma kararı aldım. Kessinlikle dönmeyeceğim” dedi.

 

Öte yandan Neft Kulübü takımdan sözleşmenin karşılıklı olarak fessedilmesi için Siyabend’den 50 milyon dinar alacağını açıkladı.  



 

Erbil Spor’a yakın

 

Irak Birinci Ligi takımlarından Necef, Mina ve Zewra Kürt yıldızı transfer etmek için ciddi tekliflerde bulunsa da, Siyabend eski takımı Erbil Spor Kulübü’ne imza atacığını ifade etti.

 

Erbil Spor’a dönmek istemesinin diğer sebebini ailevi nedenlere bağlayan tecrübeli defans oyuncusu, “Eşim Erbil’e dönmemi istedi. Burada kendi evimizde kalmak istiyoruz. Ben de ona söz verdim. Erbil Spor sözleşme fesih bedeli olan parayı Neft’e ödeyip benimle sözleşme imzalamak istiyor. Takımın bu hafta Arap Uluslar Ligi Zaid Şampiyonası’nda Arabistan’ın Hilal takımı ile maçı var. O maçtan sonra durum netleşecek” dedi.  

 

35 yaşındaki Herdi Siyamend, daha önce profesyonel olarak Erbil, Zaho, Mina ve Neft takımlarının formasını giyerek şampiyonluklar yaşadı.



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli