Kürt sporcu dünya şampiyonu oldu: Ödülümü Rojava halkına ve annelere adıyorum

27-08-2024
Rojavalı Kürt sporcu Abdulkadir Hec Salih
Rojavalı Kürt sporcu Abdulkadir Hec Salih
Etiketler Vücut geliştirme Avusturya Abdulkadir Hec Salih Rojavalı Kürt sporcu
A+ A-

Erbil  (Rûdaw) – Rojavalı Kürt sporcu Abdulkadir Hec Salih, Klasik Vücut Geliştirme musabakasında dünya şampiyonu oldu. Abdulkadir Hec Salih ödülünü Kürtlere, Rojava halkına ve Serêkaniyêli annelere adadığını söyledi.

Avusturya'nın Sank Polten kentinde Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu (IFBB) öncülüğünde Uluslararası Avusturya Şampiyonası düzenlendi.

Rojava’nın Serekaniyê kenti nüfusuna kayıtlı Kürt sporcu Abdulkadir Hec Salih, 90 kg’da Avusturya çapında ikinci, boy kategorisinde ise dünya şampiyonu oldu.

"Ödülümü Serêkaniyê annelerine adıyor, ellerinden öpüyorum"

Rûdaw TV’den Dilbwxin Dara’nın sunduğu ‘Rojava Bülteni’ne Viyana’dan bağlanan Abdulkadir Hec Salih, bugüne kadar kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek, ödülünü Kürdistan özelde ise Serikanîye halkına ve şehit annelerine adadığını söyledi.

Daha önce Suriye düzeyinde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren Abdulkadir Hec Salih, Serêkaniyê’den Ukrayna’ya göç etmek zorunda kalmıştı.

"Suriye'de 3 Ukrayna'da 4 kez şampiyon oldum"

2002’de vücut geliştirme sporuna başladığını dile getiren Abdulkadir Hec Salih şunları dile getirdi:

“Suriye düzeyinde üç kez şampiyon oldum. Ukrayna’da 4 kez birinci oldum. O zaman da Rûdaw ekranlarında Kürt halkıyla bu sevincimi paylaşmak istedim.

"Kürt halkı başarımızla gururlansın istiyorum"

Her zaman Kürt halkı sevinsin bizim gibi insanlarla gururlansın, yüzleri gülsün istiyorum. Ancak olmadı, Ukrayna savaşı başladı ve ben Avusturya’ya göç etmek zorunda kaldım” dedi.

2018’de sporu bıraktığını söyleyen Kürt sporcu Abdulkadir Hec Salih, Avusturya’da yeniden vücut geliştirme dalında devam etme kararı aldığını sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli