Çukurca’da ‘Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali’ hazırlığı

27-04-2019
Rûdaw
Etiketler Hakkari Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali
A+ A-

Haber Merkezi - Hakkari'nin Çukurca ilçesi, 2-5 Mayıs'ta düzenlenecek “2. Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali”ne ev sahipliği yapacak. 

 

Çukurca’nın tanıtılması ve doğa turizminin geliştirilmesine yönelik projeler devam ediyor. Bu kapsamda 2-5 Mayıs'ta ödüllü “2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali” gerçekleştirilecek. 

 

İçişleri Bakanlığı himayesinde, Hakkari Valiliği, Kaymakamlık, Belediye ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle düzenlenecek festivale, birçok doğasever ve ünlü fotoğrafçı ile dağcının katılması bekleniyor. Festivalde dağ bisikleti, off-road, paintball, kano, rafting, trekking, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü ve uçurtma şenliği gibi etkinlikler yapılacak. 

 

Yine bu çerçevede fotoğraf tutkunları, ilçenin tarihi Kale Evlerini ve tahin üreten su değirmenini, çeltik tarlalarını, doğal güzelliklerini ve günlük yaşamını fotoğraflayarak ödül almak için birbirleriyle yarışacak. 

 

Festival kapsamında yapılacak “Paintball Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Müsabakası”nın gerçekleştirileceği sahanın oluşturulması için çalışmalar sürüyor. 

 



Kentin tanıtımının yanı sıra ekonomisine de katkı sağlaması beklenen festival, ilçede heyecan oluşturdu. 

 

Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, “Foto safarinin bu sene ikincisini düzenleyip bunu geleneksel hale getiriyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu organizasyon Çukurca'da düzenlenmeye devam edecek” dedi.

 

Narlı Köyü Muhtarı Rıdvan İnanç da etkinliğin ilçenin tanıtımı için önemli olduğuna vurgulayrak, “Geçen sene 70'e yakın misafirim oldu. Bu davetlilerin tamamını ilçe halkı misafir etti. Bu yıl 300'den fazla katılımcı bekleniyor. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamayı düşünüyoruz. Bu tür faaliyetlerin ilçemizde, köylerimizde sıklıkla yapılması, ilçemizin tanıtımı açısından son derece önemlidir” ifadelerini kullandı. 


Esnaf Abdurrahman Koruçi ise geçen yıl düzenlenen etkinliğin güzel geçtiğini anlatarak, “Foto safarinin bu yıl ikincisi düzenlenecek. Bundan dolayı mutluyuz, heyecanla bekliyoruz. Bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz. Çukurca hazır ve bekliyor. Başta kaymakamımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli