Erdoğan, Fenerbahçe yüksek divan kurulu üyesi oldu

Haber Merkezi – Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'na katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre üyeliğinde 25 yılını tamamlayarak yüksek divan kurulu üyesi olma hakkı kazandı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Yüksek Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştiriliyor.

Fenerbahçe Kulübü'nde 25 yıllık kongre üyeliğini tamamlayarak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Üyesi olma hakkı kazanan Recep Tayyip Erdoğan, plaketini almak üzere Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ne geldi.

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ve Başkan Ali Koç’tan sonra kürsüye çıkan Erdoğan, “Takım tutmak bir gönül işidir. İnsan çıkarı için birçok şey yapabilir, görüntüsünü, mesleğini, siyasi ve sosyal tercihlerini değiştirebilir. Ama asla yapamayacağı şeylerden biri takım değiştirmektir. Hem içeride hem de dışarıda hiçbir güç Fenerbahçe'yi bu ülkeye hizmet etmekten vazgeçiremeyecektir” dedi.

“Hizmet konusunda tüm kulüplerimize aynı yakınlıkta olduk” diyen Erdoğan konuşmasının devamında, “Bununla birlikte Fenerbahçe sevgisi gönlümüzde hep yukarılarda yer aldı. Atalarımızın dediği gibi gönül ferman dinlemiyor. Yüksek divan kurulu üyeliği, Fenerbahçe'ye gönül vermiş herkesin hayalidir. Fenerbahçe'nin on binlerce üyesi var ve bu kadar üye potansiyeli olan bir kulübün yüksek divan kurulu üyesi olmak bizim için ayrı bir mutluluk” diye konuştu.

Erdoğan, “Bizim oynadığımız dönemde nerede yeşil saha... Toprakta oynuyorduk. Buralarda şöyle bir yuvarlandığın zaman zaten hemen deriler kalkıyordu. Buralardan yeşil sahalara geldik. Bu yeşil sahalar beğenilmez hale geldi. Fenerbahçe'mizin stadyumu öyle, aynı şekilde Galatasaray öyle, Beşiktaş öyle, Trabzon öyle, Gaziantep öyle... 1. Lig'de, 2. Lig'de bile stadyumlar öyle. Eskişehirspor'un durumuna bakın, ne noktaya geldiler ama stadyumları var” ifadelerini kullandı.

Erdoğan bu akşam oynanacak olan Konyaspor maçına gelmeyi istediğini ama prensip gereği Cumhurbaşkanı olarak lig maçlarına katılmadığını belirterek, “Seneye uluslararası maçlara gelmeyi isterim. Dolayısıyla bir hedef belirlemiş oluyorum değil mi? Mesaj alındı mı?” ifadelerini kullandı.