Vanspor: Büyükşehir Belediyesi hakkındaki ifademiz yanlış anlaşıldı

25-10-2024
Etiketler Vanspor Van Büyükşehir Belediyesi
A+ A-

Haber Merkezi - Vanspor Futbol Kulübü, Van Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan otobüs tahsisi, şoför ve yakıt krizi konusunda yapılan açıklamanın “yanlış anlaşıldığını” bildirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Vanspor FK’ya uzun yıllardır sağladığı otobüs, personel ve yakıt desteğinin kesildiği öne sürülmüş ancak Belediye bu iddiayı reddetmişti.

Vanspor Futbol Kulübü’nden yapılan ikinci bir açıklamada; “Van Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini kestiği yönündeki ifademiz yanlış anlaşıldığını ve konuyu netleştirmek için bu açıklamayı yapmayı zorunlu görüyoruz” denildi.

“Ankara’dan araç kiralanmıştır”

“Van Büyükşehir Belediyesi’nin spor ve gençlik alanındaki destekleri için teşekkür ederiz” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ancak, gelinen noktada kulübümüzün bazı temel ihtiyaçlarının karşılanmasında Van Büyükşehir Belediyesi’nin desteği önem arz etmektedir. Özellikle otobüs tahsisi, şoför ve yakıt desteği gibi hayati önem taşıyan yardımların kesilmesi, kulübümüzün operasyonel faaliyetlerini zorlaştırmıştır. Nitekim yarın saat 10:00’da Ankara’ya hareket edecek olan takımımız için otobüs tahsisi yapılmamış ve Ankara’dan araç kiralanmıştır.

Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiği gibi, yasal düzenlemeler doğrultusunda desteğin devam edebilmesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile bir protokol yapılması gerektiği anlaşılmaktadır. Bugün; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden bahsi geçen protokol özelinde yaptığımız ön değerlendirme neticesinde ise; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün protokolü hayata geçirmek ve prosedürleri görüşmek için girişimde bulunduğu ancak bu girişime Belediyemizin henüz herhangi bir dönüş yapmadığı belirtilmiştir. Vanspor yönetimi olarak, bu protokolün yapılabilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağımızı ve iş birliğine açık olduğumuzu bir kez daha ifade ederiz.”

Açıklamada, “Sonuç olarak, Vanspor’un başarısı ve devamlılığı için tüm desteklere ihtiyacımız var. Van halkının, belediyemizin ve tüm camiamızın desteği bizim için büyük önem taşımaktadır. Nitekim Van Büyükşehir Belediyesi de, Vanspor’da Van halkınındır, bu durum tüm kesimler tarafından kabul gören bir gerçektir” sözlerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Vanspor FK yönetimi, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, kulübe yönelik otobüs, personel ve yakıt yardımlarının artık sunulmayacağını duyurmuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cavit Tatar ile gerçekleştirilen son görüşmede, bu desteklerin sonlandırıldığı bilgisi verildi.

Tatar, kaynakların Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne aktarılması önerisini dile getirirken, şoför ve yakıt konularında sorumluluk almayacaklarını belirtti.

Van BB’den açıklama

Van Büyükşehir Belediyesi ise yapılan açıklamanın art niyetli olduğunu, belediyenin desteği kesme gibi bir durumunun olmadığını bildirdi.

Açıklamada, Van Büyükşehir Belediyesi olarak Vanspor’a  uzun süredir birçok alanda destekler sunulduğu belirtilerek, “Yönetimi devraldığımız 31 Mart seçimleri sonrası da bu desteğimizin devam edeceğini birçok kez dile getirmiştik. Nitekim halen çokça sözünü etmek istemesek de birçok alanda hem maddi, hem manevi olarak desteklerimiz sürmektedir” denildi.

“Bu açıklamalara prim verilmesin”

Gelinen aşamada otobüs tahsis işinin belli bazı yasal kurallar çerçevesinde olması gerektiğine ve yardımların da Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yapılacak bir protokolle devam edebileceğine vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Henüz bu protokol işleminde herhangi bir sonuca ulaşılmadan Vanspor yönetimi tarafından ‘belediye desteğini kesti’ biçiminde yapılan açıklamanın tam anlamıyla bir art niyet olduğu belirtilen açıklamada, “Bu durum aynı zamanda son dönemde aldığı sonuçlarla kötü bir gidişata sahip olan Vanspor yönetiminin sorumluluğunu başkalarının üzerine yıkma girişimidir. Van halkı ve tüm Vanspor taraftar grupları bilmeli ki; Vanspor hepimizin takımıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bu takıma desteğimiz devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Belediyemizi karalamaya dönük çabalara da kimse pirim vermemelidir.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli